Andrinja

U Puntu upriličen mažoret turnir, striglo tristotinjak mažoretkinja

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Želja je Mažoretkinja otoka Krka da turnir preraste u državnu natjecateljsku smotruPovodom Andrinje – Dana Općine Punat koji će sredinom ovog tjedna biti proslavljen u tom otočnom lokalnom središtu, u sportskoj dvorani puntarske područne škole je, kao svojevsrna uvertira tom općinskom slavlju, upriličen mažoret turnir.


U zajedničkoj organizaciji i domaćinstvi Mažoret saveza Hrvatske i udruge Mažoretkinja otoka Krka, razmjerno mlade ali i iznimno aktivne udruge koja sjedište ima upravo Puntu, spomenuti je sportski kompleks tijekom današnjeg poslijepodneva ugostio tristotinjak mažoretkinja, članica mažoret udruga i klubova iz više istarskih gradova kao i Ogulina te naravno, s otoka Krka.


Kako nam je predstavila Elizabeta Mikelj, čelnica Mažoretkinja otoka Krka, intencija je da spomenuto natjecanje postane redovitom sastavnicom proslave Andrinje te da s vremenom, ukoliko naravno za to bude mogućnosti, iz današnjeg regionalnog turnira preraste u državnu natjecateljsku smotru velikih i malih izvođačica mažoret koreografija, u ljepoti i skladu kojih je i u ovoj prigodi u Puntu uživala brojna publika.

Osim turnirskim natjecanjem i dojmljivim izvedbama mažoretkinja, protekli je predandrinjski vikend bio obogaćen nizom Danu općine također posvećenih glazbenih ali i sportskih zbivanja.


Nakon brdsko-biciklističkih i malonogometnih i sportsko-ribolovnih natjecanja, večernji sati subote bili su rezervirani za prigodni glazbeni nastup skupine Vatra kojoj je, u velikoj sali Narodnoga doma, predgrupa bila riječka skupina PleteRi.


Napomenuti treba i da će središnji dio ovoga, Puntarima važnog i svečanog tjedna nastaviti dvije filmske projekcije namijenjene mališanima, a potom i izvedba predstave “Casabianca” Irene Grdinić i Mara Lipovšeka Battifiace.


Onaj najsvečaniji, ujedno i formalni dio proslave, održati će se u srijedu, 30. studenog, kad će u velikoj sali Narodnog doma, po već ustaljenoj praksi, s početkom od 19 sati biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će i ovog puta biti podijeljene općinske nagrade i priznanja.


Svjetovnoj proslavi Andrinje istog će dana prethoditi i one vjerske koje će, s početkom u 16.30 sati na Starom groblju najprije započeti obredom odrješenja za sve umrle te se potom nastaviti svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi, početak kojeg je najavljen za 17 sati.