Promocija u Italiji

U najutjecajnijem talijanskom nautičkom magazinu objavljena reportaža o Cresu

Alenka Juričić BukaricaCRES – Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavništvom HTZ-a u Italiji ugostila je na otoku Cresu poznatu talijansku novinarku Patriziju Magi, koja je u najutjecajnijem talijanskom nautičkom magazinu, mjesečniku Nautica, dosad objavila više odličnih i zanimljivih reportaža o Kvarneru. Prva reportaža o Opatiji objavljena je ujesen 2021. godine i časopis je tada bio distribuiran na najvažnijem Sajmu nautike u Genovi (Il Salone Nautico di Genova), a sada je u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju Nautice objavljena reportaža o otoku Cresu pod nazivom »Hrvatska, otok Cres – gdje priroda kraljuje«. Već u sljedećem izdanju bit će objavljena i reportaža o otoku Lošinju.


– Riječ je o reportažama na desetak stranica, čime će se talijanskim gostima približiti regija Kvarner te predstaviti ljepote, prednosti i kompletna ponuda regije bazirana na gastronomiji, outdoor aktivnostima i autohtonim proizvodima što, uostalom, i povezuje Italiju i Hrvatsku – kazali su u TZ-u Kvarnera, navodeći da se vrijednost reportaža broji stotinama tisuća eura, s obzirom na to da je magazin Nautica referentna adresa pri odabiru destinacija za godišnji odmor.


Obje reportaže Patrizije Magi, o Cresu i Lošinju, bit će objavljene i u srpanjskom izdanju tromjesečnika Superyachts. Superyachts je posvećen luksuznim jahtama iznad 24 metara. Riječ je o međunarodnom izdanju, dio je grupacije The International Yachting Media koji ima šest izdanja i prvi je u svijetu po broju čitatelja s 900.000 web- čitatelja tjedno u 200 zemalja svijeta, od čega 53 posto u Europi i oko 40 posto u Americi. Radi se o vrlo značajnim brojkama, pogotovo ako se uzme u obzir specifičnost čitatelja koje u 80 posto čine brodovlasnici, zatim kapetani i članovi posada koji su među vodećim influencerima u sektoru.