Prvi dan škole

U Malom Lošinju u novoj školskoj godini 552 učenika

Bojan Purić

Učenici jednog od prvih razreda u Malom Lošinju / Foto Bojan Purić

Učenici jednog od prvih razreda u Malom Lošinju / Foto Bojan Purić

Prvi dan nastave u lošinjskoj Osnovnoj školi Marija MartinolićaU malom amfiteatru u školskom dvorištu održan je prijem za nove učenike prvog razreda Osnovne škole Marija Martinolića. Točnije, za većinu učenika, s obzirom na to ova škola ima i svoje područne odjele u manjim otočnim mjestima, pa je tako ove godine u prvi razred u Malom Lošinju upisano 46 djece, plus još dvoje u posebnom razrednom odjelu, a ukupno desetero u područnim školama – petero u Velom Lošinju, troje u Susku, a po jedno dijete u Nerezinama i Iloviku.


Sveukupno OŠ Marija Martinolića u novoj školskoj godini broji 552 učenika, što je dvoje djece manje u odnosu na stanje od prije godinu dana. Od tog broja, 489 ih je u matičnoj zgradi u Malom Lošinju, 26 u Velom Lošinju, 13 u Nerezinama, osmero u Iloviku, petero u Susku, a samo jedan u Unijama.


U manjim mjestima odjeli su kombinirani pa su tako na istom satu, u istoj prostoriji učenici različite dobi. Za učenike iz Velog Lošinja i Nerezina u područnim školama nastava se izvodi za prva četiri razreda, dok učenici od petog do osmog razreda svakodnevno putuju na nastavu u Mali Lošinj.
Posljednjih godina pri osnovnoj školi radi i glazbeni odjel, ranije organiziran pri Pučkom otvorenom učilištu. U prvi razred upisano je sada osmero djece, a glazbeni odjel ukupno ih pohađa njih 34.