Od 4. do 8. srpnja

U Malinskoj besplatna obuka za neplivače, evo kako se prijaviti

Mladen Trinajstić

Foto Crveni križ Krk

Foto Crveni križ Krk

Obuka je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, onoj rođenoj između 2013. i 2016. godine, odnosno mališanima starosti između 5 i 8 godina.Programi besplatne obuke neplivača, posebice oni namijenjeni mališanima, već su godinama uobičajena i dobro uhodana sastavnica aktivnosti koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krk.


Udruženi sa stručnim volonterima, otočni humanitarci takvim programima svakog ljeta iznova s plivačkim vještinama upoznaju generacije malih otočana, ali i djece koja ondje provode svoje ljetne praznike, doprinoseći na taj način njihovoj sigurnosti.


Tako se i ovog ljeta, u zajedničkoj organizaciji krčkog Crvenog križa, TZO-a i Općine Malinska-Dubašnica na području tog otočnog turističkog središta priprema provođenje niza novih programa besplatne obuke neplivača.
– Obuka je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, onoj rođenoj između 2013. i 2016. godine, odnosno mališanima starosti između 5 i 8 godina, rekla je, najavljujući novu »školu plivanja«, Marija Jakominić, ravnateljica GDCK-a Krk.


Djeca će se tijekom programa, uz iskusne i školovane trenere, postupno osloboditi straha od vode, odnosno mora, naučiti osnovne tehnike plivanja i vježbati disanje kod plivanja.


Sve te aktivnosti provest će se na djeci najzanimljiviji način – kroz igru, tijekom 10 sati obuke za neplivače.


Bit će organizirana od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 4. do 8. srpnja, i to u dva različita termina – prvom koji će trajati od 17 do 18 sati i drugom koji će uslijediti odmah potom, od 18 do 19 sati.


Prijave polaznika su ograničene jer je, zbog kvalitete i sigurnosti sudionika uključenih u program, predviđeno da skupine mogu imati najviše petnaestero djece u grupi, ističu provoditelji programa u koji će se moći uključiti svi mališani čiji roditelji pravovremeno i potpuno ispune prijavni obrazac koji se može pronaći na poveznici dostupnoj na internetskim stranicama malinskarskog TZ-a.


Za dodatne informacije roditelji se mogu obratiti predstavnicima TZO-a Malinska-Dubašnica e-mailom na [email protected] ili pak telefonskim putem, pozivom na broj 051 859 207.