Prijave do 15.11.

U Krku radionica o seoskom turizmu i njegovoj promociji

Mladen Trinajstić

Ilustracija Foto: Vedran Karuza

Ilustracija Foto: Vedran KaruzaKRK – Predstavnici Udruge ruralnog turizma Hrvatske u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci organiziraju te ujedno pozivaju na sudjelovanje u planiranoj radionici sve otočane zainteresirane za pokretanje ili razvijanje seoskog turizma. »Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske«, naziv je događanja koje će se, doznajemo od njegovih priređivača, u krčkoj Velikoj vijećnici održati iduće srijede, 17. studenoga, s početkom u 18 sati.


Radionica je namijenjena poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga kao što su vinarije, kušaone, izletišta, ruralni objekti za smještaj, farme i slično, a od koristi će biti i predstavnicima turističkih zajednica i lokalnih akcijskih grupa. Cilj radionice je predstavljanje uloge i važnosti seoskog turizma i njegove promocije, uz istovremenu prezentaciju web-aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja prikuplja podatke o pružateljima usluga seoskog turizma za prvi Digitalni katalog seoskog turizma Hrvatskoj. Upisom u Digitalni katalog, korisnici stječu pravo besplatne promocije na domaćem i inozemnim tržištima posredstvom web-portala hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice.


Radionicu pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta provodi Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske. Organizatori se nadaju da će otočani prepoznati važnost ove radionice i biti u mogućnosti odazvati se njihovom pozivu te pritom sve zainteresirane mole da svoje sudjelovanje potvrde do 15. studenoga (ponedjeljak) putem web-prijave na e-mail adresu: [email protected]. Sudjelovanje je moguće najaviti i telefonski na 099 6650 634 (Dora). Ista radionica dan prije njezinog krčkog izdanja bit će upriličena i u Delnicama.