Simpozij

U Geoparku Rab predstavljeni novopronađeni fosili velikih životinja

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Rab je ugostio međunarodni simpzij Geopark and SiencesU organizaciji Udruge ProGEO-Hrvatska, kroz suradnju s Pučkim otvorenim učilištem Rab, uz financijsku potporu UNESCO-a i IUGS-a kroz IGCP Projekt, Turističke zajednice Rab i Turističke zajednice Lopar te uz podršku drugih međunarodnih i domaćih institucija, na otoku Rabu je međunarodni simpozij Geopark and Sciences.


U prostoru Infocentra Geopark Rab otvorena je i izložba na kojoj su predstavljeni novopronađeni fosili velikih životinja (praslona i paleoamasije) na otoku Rabu i u njegovom akvatoriju, a sudionicima simpozija prikazan je i kratki film koji progovara o važnosti raznolikosti geoloških resursa koja utječe na ljudsko blagostanje od ranih godina ljudske evolucije te o ključnoj ulozi georaznolikosti u ekonomskom i društvenom razvoju modernog čovječanstva.


U sklopu simpozija održan je niz predavanja s prikazom rezultata novijih znanstvenih istraživanja na Rabu, ali i u zemljama sudionika skupa.
Sudjelovali su predstavnici iz devet država, ali i učenici osnovne i srednje škole s Raba, s prezentacijama svojih projekata i postignutih rezultata.