Zajedno možemo više

U 34 otočne trgovine prikuplja se pomoć za potresom pogođena područja

Mladen TrinajstićKRK – Caritas Biskupije Krk i ove godine, u suradnji s malinskarskom trgovačkom kompanijom Trgovina Krk, provodi akciju »Zajedno možemo više«. Kako nam je rečeno iz te humanitarne organizacije, koja djeluje na području svih kvarnerskih, odnosno otoka koji spadaju u teritorijalni obuhvat krčke biskupije, akcija će ovog puta biti namijenjena stradalima od potresa u Sisačkoj biskupiji.


– Na način na koji smo akciju organizirali i prethodnih godina, kupci i ovog puta mogu neke od prethodno kupljenih proizvoda, ponajprije prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, pri izlasku iz dućana odložiti u ondje postavljene i prigodno označene košare, objasnio nam je Robert Brozić, koordinator projekata crkvene humanitarne organizacije. Sve prikupljeno će se po završteku akcije dostaviti u Caritas Sisačke biskupije za potrebe njihovih korisnika koje su znatno uvećane u odnosu na uobičajene okolnosti, naravno – zbog posljedica od potresa, zaključio je naš sugovornik.


Akcija traje tijekom cijele korizme i provodi se u čak 34 poslovnice Trgovine Krk na otoku Krku. Među najpotrebnije artikle spadaju konzervirana hrana (paštete, namazi, gotova jela…), ulje, kava, higijenske potrepštine, deterdžent za rublje, toaletni papir i sredstva za čišćenje. – Budimo ustrajni u djelovanju i podršci pogođenima potresom koji nas trebaju, a posebno hvala svima koji se odazovu na akciju jer zajedno možemo više, završio je Brozić.