Zanimljivo i bogato

TBF drži akustični koncert u Dobrinju, evo što se sve još tamo događa u prosincu

Mladen Trinajstić

TBF / Foto Ana Križanec

TBF / Foto Ana Križanec

Zanimljiv i bogat program kulturnih i sportsko-rekreativnih događanja tijekom prosinca u općini DobrinjI ove su se godine predstavnici Turističke zajednice općine Dobrinj i udruge Kulturni Dobrinj zajedničkim snagama potrudili pripremiti zanimljiv i bogat slijed prigodnih kulturnih i sportsko-rekrativnih događanja kojima će biti ispunjen posljednji mjesec godine na izmaku.


Sve Krčane i posjetitelje našeg otoka pozivamo da dane zadnjeg mjeseca u godini i predblagdansko vrijeme provedu s nama – predstavili su nam Boris Latinović, direktor TZO-a Dobrinj i Ivan Bojčić, čelnik Kulturnog Dobrinja. Ovogodišnja adventska priča ondje započinje sportski, uz Adventsku biciklijadu koja će startati iz Klimna 10. prosinca u 11 sati.


Mjesto okupljanja je riva, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na e-mail adresu: [email protected], uz kotizaciju od 7 eura. Sudionike čeka prekrasna adventska biciklistička vožnja od Klimna do Šila i natrag, u ukupnoj duljini od 15 kilometara.


“Donatorski advent u Polju”
S obzirom na laganu konfiguraciju terena, biciklijada je pogodna za sve sportske uzraste, a sve sudionike po povratku u Klimno čeka ručak, uz zabavu uz Trio Bajs. Nedjelja 17. prosinca rezervirana je za već tradicionalni »Donatorski advent u Polju«, manifestaciju koja će se održati ispred Društvenog doma, uz nastup VIS-a Petrići i dobru zabavu do kasno u noć.


Donatorski advent počinje odmah po završetku misnog slavlja.


– A središnja proslava, zabava i prekrasan adventski ugođaj sve posjetitelje Dobrinja, čeka u petak 22. prosinca. Te će večeri na Placi svoj akustični koncert održati TBF!


»Ništa nam neće taj dan pokvarit« pa ni »UV zrake« jer ne očekujemo »Smak svita«, a ni da nas nečija »Mater traži« – kaže pritom Bojčić, uz vjeru i nadu da će svi posjetitelji imati »Pozitivan stav« te da će u Dobrinju u večeri nastupa popularnih TBF-ovaca biti »Alles Gut«!


Sve te hitove, naravno, donijet će nam splitski gosti koji će za ovu priliku cijelu svoju listu hitova odsvirati u akustičnoj, zapravo adventskoj verziji – zaključili su organizatori i domaćini spomenutih programa, naglasivši da i te večeri neće nedostajati kuhanog vina kao ni ponude božićnih gastro specijaliteta.


Podnevni ispraćaj stare godine u Klimnu


U utorak 26. prosinca u Osnovnoj školi Dobrinj održat će se tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert članova Kulturnog društva »Ive Jelenović«, na kojem će nastupiti sve sekcije tog društva, ali i njihovi posebni gosti – Marko Tolja i Trio Fjok.


A 31. prosinca u Klimnu će iznova biti priređen podnevni ispraćaj stare godine. Program kreće od 11 sati, a uz taktove grupe Point očekuje se da će se najhrabriji feštari i ovoga puta od godine koju ispraćamo oprostiti prigodnim kupanjem u moru!