Poziv TZ-a Malinska-Dubašnica

Svi iznajmljivači u Malinskoj koji su rješenja dobili od 1999. do 2007. idu u novi postupak kategorizacije

Mladen Trinajstić

Zahtjev za rekategorizaciju podnosi se Upravnom odjelu za turizam / Foto M. TRINAJSTIĆ

Zahtjev za rekategorizaciju podnosi se Upravnom odjelu za turizam / Foto M. TRINAJSTIĆ

Obveznici podneska zahtjeva za ponovnu kategorizaciju, tj. rekategorizaciju svi su iznajmljivači kojima je rješenje izdano u razdoblju od 1999. godine do rujna 2007. godine 


MALINSKA  Direktor Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni uputio je poziv svim iznamljivačima privatnog smještaja s područja te otočne lokalne jedinice, posebice onima koji svoje smještajne jedinice iznajmljuju već dulji niz godina da obrate pažnju na datum izdavanja svog rješenja o pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.


Rok 8. travnja


– Podsjećamo da su, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a radi nastavka pružanja ugostiteljskih usluga s pravom isticanja oznake za kategoriju (zvjezdice) iznajmljivači dužni podnijeti uredni zahtjev za izdavanje rješenja o odobrenju pružanja takvih usluga, ističe čelnik malinskarskog TZ-a, napominjući pri tom i da su obveznici podneska zahtjeva za ponovnu kategorizaciju, odnosno rekategorizaciju svi iznajmljivači kojima je rješenje izdano u razdoblju od 1999. godine do rujna 2007. godine.
Zahtjeve za ponovnu kategorizaciju potrebno je podnijeti do 8. travnja ove godine, a svim onim iznajmljivačima koji možda nisu sigurni kad im je izdano rješenje, predlažemo da se obrate nadležnom Turističkom uredu kako bi utvrdili datum izdavanja rješenja te od djelatnika spomenute turističke ustanove dobili pojašnjenja o daljnjem postupanju, nastavlja čelnik TZO-a Malinska-Dubašnica.


Zvjezdice


Zahtjev za rekategorizaciju podnosi se nadležnom upravnom tijelu, odnosno Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-u u Krku koji djeluje u zgradi lokalne i županijske uprave, na Trgu Josipa bana Jelačića 3, napominju iz malinskarske turističke zajednice pojašnjavajući pri tom i da rekategorizacija kapaciteta pružatelja ugostiteljskih usluga nije obavezna. Ali ako se procedura ne izvrši, iznajmljivač gubi pravo na zvjezdice, odnosno na takav vid isticanja i promoviranja kategorije svoga smještaja.


Iznajmljivači koji pravovremeno ne podnesu zahtjev za rekategorizaciju, odnosno za izdavanje novog rješenja, nastavljaju pružati ugostiteljske usluge, ali gube pravo isticati takvu oznaku za kategoriju na objektu u kojem pružaju ugostiteljske usluge, baš kao i u promidžbenim materijalima, saznajemo od malinskarkih turističkih djelatnika koji su o tim novinama, jednako kao i rokovima koji uskoro ističu, sve nositelje ondje iznimno jake, kvalitetne, ali i rasprostranjene »zimmer frei« industrije proteklih dana krenuli obavještavati svim raspoloživim komunikacijskim kanalima.