Krk

Sveti Nikola i ove godine krčkim mališanima stiže – kabrioletom

Mladen Trinajstić

Mališani će idućih dana u svojim vrtićima dobiti pozivnice s informacijama o mjestu i vremenu dolaska sv. Nikole, a oni koji ne pohađaju vrtiće letak s rasporedom dobit će na kućne adrese zajedno s pozivnicom za preuzimanje darovaKRK – I ove će godine, zbog svima nam znanih okolnosti i pandemijskih ograničenja, program dočeka svetog Nikole i podjele poklon-paketa, barem što se Grada Krka tiče, biti isti kao i lani. To znači da će se iznova odvijati u »putujućem režimu« pa će, baš kao i lanjskog prosinca, zaštitnik i darivatelj djece malene Krčane obilaziti putujući posebnim atomobilom.


Kako doznajemo od predstavnika Centra za kulturu Grada Krka, dugogodišnjih organizatora programa dočeka sv. Nikole, dugo čekani posjetitelj dobrih malih otočanki i otočana i ovog će se puta svim ulicama grada Krka i okolnih naselja provesti dan prije samoga blagdana, dakle u nedjelju 5. prosinca. Vozeći se i pozdravljajući mališane s pristojne distance, sveti Nikola će tako i ovog puta malim Krčanima pokazati svoje lice, te ih na taj način pripremiti za sve ono što će ih u njihovim domovima, ali i vrtićima i školama dočekati već idućeg jutra. O dolasku sv. Nikole i obilasku grada sve je roditeljima krčkih mališana detaljno predstavljeno u letku koji se može pronaći u prilogu obavijesti koja je tim povodom lokalnoj javnosti već objavljena na službenim mrežnim stranicama Gradske uprave, zajedno s točnim vremenskim rasporedom prolaska vozila sa svetim Nikolom kroz sve krčke, ali i ulice većih naselja u susjedstvu. Mališani će idućih dana u svojim vrtićima također dobiti pozivnice s informacijama o mjestu i vremenu dolaska i prolaska svetog Nikole kroz mjesta na području grada, a oni koji ne pohađaju vrtiće letak s rasporedom dobit će zajedno s pozivnicom za preuzimanje darova, koja će stići na njihove adrese.


Podjela poklon-paketa, za čiju se nabavku i ove godine potrudio Grad, obavljat će se na način da će svi polaznici Dječjeg vrtića »Katarina Frankopan« Krk i nižih razreda OŠ »Fran Krsto Frankopan«, koji su prijavljeni na području grada Krka, svoje darove dobivati tijekom ponedjeljka, 6. prosinca, u svom vrtiću ili školi, gdje će podjelu organizirati njihove odgojiteljice ili učiteljice. Za djecu koja ne pohađaju vrtić, a prijavljena su na području grada Krka darovi će se (uz obvezno predočenje pozivnice) preuzimati 6. prosinca, od 15 do 18 sati, pred kupolom ispod koprivića, kod ulaza u Veliki park. Za sve ostale informacije o programu boravka sv. Nikole u gradu Krku i o načinu preuzimanja poklon-paketa, roditelji mališana se narednih dana mogu obratiti predstavnicima Centra za kulturu, u redovno vrijeme na telefonskom broju 051 220 041.


Sandučić za pisma želja
Mališanima je istim povodom ovih dana iz Centra za kulturu odaslana i obavijest da će galerija Decumanus, smještena u povijesnom središtu grada, i ove godine između 30. studenoga i 6. prosinca biti pretvorena u poštanski ured svetog Nikole. Tu će mališani i ovog puta imati priliku svoja pisma i poruke s ispisanim željama ubacivati u veliki sandučić koji će biti postavljen na ulaznim vratima.