Prijem

Svestrana puntarska maturantica Ana već je pred novim izazovom – upisom na medicinu

Mladen Trinajstić

Uz čestitke Ani Lipovac i mentorici prof. Zvjezdani Morožin Karabaić, Strčić je istaknuo da mu je najveća želja da se mladi nakon školovanja vrate i život grade u svome mjestuPUNAT – Načelnik Općine Punat Daniel Strčić jučer je u općinskoj vijećnici upriličio svečano primanje i prigodno druženje s maturanticom Anom Lipovac, odličnom puntarskom učenicoma koja je sve svoje dosad ostvarene izvrsne školske rezultate nedavno okrunila osvajanjem drugog mjesta na Državnom natjecanju iz znanja talijanskog jezika.


Uz Anu, svečanosti je prisustvovala i njena mentorica, Zvjezdana Morožin Karabaić, profesorica krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir koja je svojim radom i rezultatima već i dosad u više navrata pokazala da itekako dobro zna motivirati svoje učenike da na županijskim, ali i nacionalnim natjecanjima, daju sve od sebe.


Inicijator prijema, načelnik Daniel Strčić, u svoje osobno, ali i u ime svih mještana općine Punat čestitao je svojoj mladoj sumještanki na vrijednom postignuću, izrazivši nadu da će biti još ovakvih rezultata i kroz iduće godine, i to ne samo iz talijanskog jezika. Osvrnuo se na činjenicu da je Ana višegodišnja stipendistica Općine Punat, a to će biti i kao studentica. Uz cvjetne bukete, načelnik je svojim gošćama uručio i simbolični ček na iznos od 800 kuna, koliko iznosi puntarska općinska nagrada za izvrsnost u školovanju i sportu. – Radi se o simboličnom iznosu nagrade čiji je cilj da bude još takvih rezultata, ali i da ti, Ana, budeš uzor i inspiracija mlađim učenicima koji dolaze, rekao je načelnik, zaželjevši i prof. Morožin Karabaić još puno uspjeha u profesionalnom radu.
U razgovoru koji je uslijedio Ana je izrazila svoje planove za upis i daljnje školovanje na Medicinskom fakultetu, a kako su prijemni ispiti pred vratima, načelnik joj je zaželio puno sreće i uspjeha na upisima te rezultate u studiranju kakve je pokazivala i u dosadašnjem školovanju, uz napomenu da mu je najveća želja da se mladi Puntari i Starobašćani nakon školovanja vrate te svoj život i obitelj grade u svome mjestu. Da podsjetimo, Ana je široj javnosti poznata od malih nogu, među ostalim i kao iznimno talentirana pjevačica predivnog glasa koji joj je donio pobjednički naslov puntarskog dječjeg festivala »Dica va Puntu kantaju«, ali i niz uspješnih nastupa na drugim glazbenim festivalima.