Mozaična emisija

Suradnja Radija OK, TZ Krka i Novog lista: I ovog ljeta na Boduliji se sluša “Ljetni đir”

Mladen TrinajstićKRK – I ove će godine, suradnjom Radija otok Krk, TZ-a otoka Krka i Novog lista na valovima spomenute lokalne radijske postaje biti emitirana popularna emisija Ljetni đir. Emisija se već godinama emitira tijekom srpnja i kolovoza, i to svake srijede u terminu od 11 do 15 sati. Mozaični radijski program, podsjetila nas je Majda Šale, direktorica otočnog TZ-a, posebno je zanimljiv jer nije »statičan«, s emitiranjem iz studija, već se realizira kroz obilaske i »terenske« promocije otočnih destinacija i lokalnih ugostitelja.


– Sponzori Ljetnog đira su lokalne turističke zajednice i razni gosti koji sudjeluju u programu, a to su redom načelnici, direktori turističkih zajednica, djelatnici iz kulture i gospodarstva, predstavnici sporta, otočnih hotelijera, kampova, obiteljskog smještaja, ugostitelja i brojni drugi, najčešće s turizmom povezani otočani, nastavila je Šale, napomenuvši i da se posebna pažnja u svakoj emisiji posvećuje ugostitelju-domaćinu, koji za tu priliku ima mogućnost predstaviti svoj ugostiteljski objekt i ugostiteljsku ponudu.


Ugodno druženje s gostima prilika je da se sustavnije predstave i detaljnije upoznaju sve destinacije otoka Krka, njihovi sadržaji i ponuda te aktualni kulturni i zabavni programi koje u tim emisijama prezentiraju predstavnici turističkih zajednica, centara za kulturu i raznih udruga. Emisiju vodi Neno Gržetić, a jedna od brojnih posebnosti jest i ta što se za slušatelje koji se uključuju u program koji ide uživo uvijek iznova pripremaju lijepe i vrijedne nagrade.
– Kako bi zainteresirani slušatelji znali gdje ćemo biti svake srijede u srpnju i kolovozu, objavljujemo i termine održavanja radijske emisije pa je tako prvo javljanje, planirano za 6. srpnja iz Punta, iz pizzerie 9 Bofora. Slijede omišaljski restaurant Bourbon Grill&Steak House, potom i Cool Šilo Apartement Resort te naposljetku, u zadnjem srpanjskom javljanju vrbnička Pršutana Gospoja. Tijekom kolovoza karavana Ljetnog đira obići će pak Kuću krčkog pršuta Žužić u Vrhu, Porto Club Baška te u završnici ovoljetnog radijskog serijala i Malinsku, točnije tamošnji bistro Bukarica. Slušajte nas na frekvencijama 89,2-96,3 MHz FM Radija otok Krk, uživajte u dobroj glazbi, ugodnim i zanimljivim pričama te lijepim nagradama, zaključila je Šale, uvjerena da će ovoljetni Ljeteni đir biti slušan, ali i informativno koristan, barem u mjeri u kojoj je takav bio proteklih godina.