Dobrotvorna akcija

Evo što se sve događa na ovaj lošinjski advent

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Lošinjski Advent skromniji, ali svečarskiDo utorka imaju vremena ugostitelji koji su zainteresirani pružati usluge u kućicama koje su postavljene na glavnom lošinjskom trgu, da upotpune gradski (pred)blagdanski ambijent od 10. prosinca do 1. siječnja.


Još se očekuje puni raspored, no izvjesno je da će biti glazbenog dočeka Nove godine, ali prije toga i drugih glazbeno-scenskih nastupa na pozornici na trgu – što domaćih snaga, što gostiju iz drugih sredina.


Već tradicionalno, priredbu “Advent” otvorilo je u ponedjeljak, na blagdan sv. Nikole, Društvo “Naša djeca”.
Ova će priredba biti zaključena 23. prosinca, kada će se održati licitacija u dobrotvorne svrhe – za opremanje dječjeg igrališta u Nerezinama, za alarmni uređaj za starije te klima-uređaje za osnovnoškolske učionice u Malom Lošinju. Na aukciji će se naći stilizirani patuljci, kao ovogodišnja tema Adventa.


Uređenje gradskog središta nešto je skromnije nego prije koronakrize, pa tako izostaje klizalište i krovna konstrukcija nad pozornicom i središnjim dijelom trga, što će donijeti češće provjeravanje vremenske prognoze, u nadi da oborine neće omesti izvođenje programa.


Od priredbi na drugim mjestima, zasad se zna da će u lošinjskom akvatoriju 11. prosinca biti organiziran Kup gradova u podvodnom ribolovu, da će od 13. prosinca u Lošinjskom muzeju biti postavljena fotografska izložba “Fiat lux”, da će 19. prosinca u župnoj crkvi u Malom Lošinju nastupiti riječki glazbeni obiteljski trio Veljak, a 20., 21. i 22. prosinca će u kinodvorani svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert održati članovi Puhačkog orkestra “Josip Kašman”.