Novo izdanje

Stigao osvježeni “Krk Info”, praktičan vodič za lakše snalaženje u otočnoj metropoli

Mladen Trinajstić

Novi vodič na 64 stranice, uz uvodnik, donosi i poglavlja što vidjeti, aktivan odmor, plaže, gastronomiju, kako se zabaviti, gdje odsjesti, a dopunjen je i novim rubrikama na temu dvaju interpretacijskih centara te krčke Camino ruteKRK – Ovih je dana javnosti, posebice onoj »gostujućoj«, Turistička zajednica grada Krka predstavila novo, aktualnim informacijama osvježeno i upotpunjeno izdanje vodiča »Krk Info« koji ta gradska turistička institucija publicira svake sezone.


Najsvježiji info-vodič, doznajemo od vodstva TZG-a Krka, i u svom netom predstavljenom izdanju na jednom mjestu nastavlja donositi sve informacije o lokalnoj turističkoj i ugostiteljskoj ponudi, ali i o ponudi smještaja, znamenitostima, atrakcijama i izletima, kao i brojne servisne informacije od značaja za turiste, ali i turističke djelatnike.


I digitalni format


– Ova iscrpna publikacija odličan je alat za razumijevanje destinacije, odnosno lakše snalaženje u gradu Krku i njegovoj okolici, s time da je njezin sadržaj ove godine ažuriran te dopunjen dodatnim korisnim podacima i materijalima, rekla je predstavljajući nam novi info-vodič Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka napominjući i da je, osim u tiskanom izdanju (dostupnom u hrvatskoj, engleskoj, talijanskoj i njemačkoj jezičnoj inačici), vodič »Krk Info« svima dostupan i u digitalnom, PDF formatu.
Osvježeni vodič na svoje 64 stranice, uz uvodnik, donosi i poglavlja što vidjeti, aktivan odmor, plaže, gastronomiju, kako se zabaviti, gdje odsjesti, ali i ono nazvano »korisne informacije« te »okružje grada Krka«.


Ubačeni svi noviteti


Vodič je dopunjen i novim, relevantnim rubrikama na temu dvaju interpretacijskih centara – Interpretacijskog centra povijesti pomorske baštine otoka Krka i Interpretacijskog centra Krk ne tako davno otvorenog u Frankopanskom kaštelu na Kamplinu, u sklopu projekta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Zasebno poglavlje u novom vodiču zaslužila je naravno i krčka Camino ruta, turistički proizvod koji je već dokazao svoj potencijal čak i u izvansezonskom periodu.


Tiskano izdanje vodiča Krčani, posebice iznajmljivači koji spomenuti materijal mogu ponuditi svojim gostima, može se preuzeti u Turističko-informativnom centru krčkog TZ-a lociranog u središtu grada, svakodnevno između 7.30 i 21.30 sati. U digitalnom formatu vodič je dostupan posredstvom internetskih stranica Turističke zajednice grada Krka.


QR kodom do kalendara događanja


Na stražnjoj stranici korica vodiča dostupan je QR kod koji vodi do portala »AlaŠu (Let’s go)« s kalendarom događanja za područje grada, ali i cijelog otoka Krka, i to s mogućnošću višestrukog selektiranja i ispisivanja svih ondje promoviranih sadržaja. Ipak, s obzirom na trenutačne okolnosti i učestalo mijenjanje pravila povezanih s organizacijom javnih događanja, TZG Krka zadržao je pravo »tekućih izmjena«, odnosno korigiranja terminskih informacija u svome novoobjavljenom info-vodiču.