Povjerenstvo

Štete od poplava u Dobrinju prijavite do 20. prosinca: “Žao nam je što vam je skraćen rok”

Mladen Trinajstić

Poplava se na području Općine Dobrinj dogodila 18. studenoga

Poplava se na području Općine Dobrinj dogodila 18. studenoga

Općina Dobrinj zaprimila je tek u srijedu, 14. prosinca, ovu Odluku o proglašenju prirodne nepogode od poplava, iako je ona donijeta još u ponedjeljak, 12. prosincaDobrinjsko općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda uputilo je javni poziv žiteljima te krčke lokalne jedinice za prijavu šteta od prirodne nepogode – poplave za područje rada Općine Dobrinj.


Temeljem Odluke o proglašenju prirodne nepogode župana Primorsko-goranske županije – poplave, a koja se na području te krčke lokalne samouprave dogodila 18. studenoga, obavještavaju se oštećenici čija je imovina u toj prigodi stradala da nastale štete žurno prijave Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.


Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN koji mora biti popunjen u cijelosti i ovjeren potpisom, stoji u obavijesti, uz napomenu da se obrascu obavezno prilaže i »dodatak«, ako je šteta nastala na građevini
Za prijavu štete na osobnim automobilima treba priložiti i policijsko izvješće o nastaloj šteti ili pak obrazac izjave svjedoka kojom će se potvrditi da je automobil stradao od prirodne nepogode.


Povjerenstvo zadržava pravo od prijavitelja zatražiti dodatnu dokumentaciju, stoji u javnom pozivu po kojemu bi svi koji su u spomenutom događanju imali štete na svojoj imovini sve propisane dokumente nadležnima trebali dostaviti najkasnije do 20. prosinca ove godine.


Potpuno i čitko ispunjene te ovjerene prijave na propisanom obrascu PN s prilogom nadležnima valja dostaviti putem e-pošte na adresu: [email protected], ili pak osobno, u prijemnu pisarnicu Općine Dobrinj.


Dokumentaciju se može poslati i poštom na adresu: Općina Dobrinj (za prijavu štete – poplava), Dobrinj 103, 51514 Dobrinj.


– Općina Dobrinj zaprimila je tek u srijedu, 14. prosinca, ovu Odluku o proglašenju prirodne nepogode od poplava, iako je ona donijeta još u ponedjeljak, 12. prosinca – napomenuo je danas dobrinjski načelnik Neven Komadina.


Istaknuo je da se, ne krivnjom službi i tijela dobrinjske lokalne uprave, ta važna obavijest u javnom prostoru našla sa zakašnjenjem zbog kojeg je oštećenima sad skraćen rok u kojem moraju »odreagirati«.