Baška Outdoor Festival

Spoj rekreacije i adrenalina u Baški: Sutra počinje trodnevni BOF, najbolji outdoor događaj u Hrvatskoj

Mladen Trinajstić

Foto TZ Baška

Foto TZ Baška

Šesto izdanje Baška Outdoor Festivala započinje sutra na Treskavcu, odnosno Zip lineu Edison, od kuda je moguće spuštanje u mjesto sajlom dugom 2 kilometraBaška Outdoor Festival (BOF) koji je lani u vidu svog petog izdanja proslavio prvi mini-jubilej, još je posebnijim i prepoznatljivijim učinilo osvajanje nagrade i naslova ponajboljeg domaćeg outdoor događaja.


Spomenutoj je manifestaciji, podsjetimo, prvi Outdoor Oscar i naslov najboljeg događanja te vrste s razlogom dodijelio najveći outdoor magazina u Hrvatskoj – »People Outdoors«.


Prošle je godine spomenuti Festival, znaju to svi koji su mu imali zadovoljstvo nazočiti ili pak sudjelovati u nekom od njegovih natjecateljskih i(li) revijalnih događanja, potvrdio i status najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku, pa stoga ne treba sumnjati da će i njegovo ovogodišnje, iako umnogome drugačije i prilikama u kojima već neko vrijeme živimo prilagođenije izdanje, raznovrsnim mogućnostima guštanja u outdoor avanturama Bašku i idućeg vikenda mnogima učiniti zanimljivom i posjeta vrijednom.


Promocija zdravog života
– Baška Outdoor Festival događaj je koji u svoje kalendare pravovremeno upisuju svi ljubitelji sporta i adrenalina te nam je njegovo održavanje, kao manifestacije koja podržava i promovira zdrav život, posebno bilo važno i ove godine, naglasila je najavljujući to višednevno događanja (planirano za nadolazeći vikend) direktorica TU TZO-a Baška Ivana Topić.Uz potporu i angažiranost suradnika i partnera, vrijedno se i proteklih tjedana radilo na pripremanju festivala na kojem će se poštovati sve propisane epidemiološke mjere.


Stoga će program ovogodišnjeg događanja biti ponešto drugačiji, a sve da bismo sigurnost sudionika mogli staviti na prvo mjesto, nastavila je predstavnica organizatora 6. Baška Outdoor Festivala uvjerena da unatoč izmjenama i prilagodbama, dobrog raspoloženja i zabave ondje ipak neće nedostajati.


– Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe u trodnevnom programu ovogodišnjeg BOF-a koji Turistička zajednica općine Baška organizira u partnerstvu s Valamarom, kao i organizatorima pojedinih sportskih sadržaja, govori Topić, najavljujući da program započinje već sutra, kad će u Bašku pristigli posjetitelji na Ziplineu Edison moći isprobati čari spuštanja duž sajli obješenih na liticama Treskavca.


Biciklizam, trčanje, hodanje


A onaj »pravi« šušur uslijediti bi trebao u subotu, kad će se sudionicima Festivala ponuditi brojni izazovi, najveći među kojima će biti oni stavljeni pred brdske bicikliste ili pak trailere.


– Za bicikliste će se pobrinuti predstavnici Adria Bikea koji organiziraju Krk’n’Roll MTB maraton s dvije ponuđene staze, kraćom u duljini 32 ili pak duljom duž 63 km dugog »brdskog« poteza, istakla je naša sugovornica, napomenuvši da će sudionicima vjerojatno najbrojnije događanje ipak biti Krk Island Trail 2020 utrka, natjecanje u trčanju prirodnim terenima koje, kao dio cjelogodišnjeg ogledavanja ljubitelja tog sporta, organizira Treking liga, i to na potezima u okolici Baške dugim 8, 14 ili čak 24 kilometra.Višednevni će program biti zaključen tijekom nedjeljnog prijepodneva kad će, za one koji ipak više vole planinariti, biti organiziran izlet Baška Hike Tour. Na tom će skupnom pohodu predstavnici Promotiv Travel Outdoor agencije okupljene planinare provesti trasom Baška – Zarok – ispod velikog Gradeca – prijevoj Vraca – rt Škuljica – Bag – pješčara Zarok – Baška, zaključila je direktorica bašćanskog TZ-a, uvjerena da će, posebice posluže li organizatore vremenske prilike, Baška Outdoor Festival biti odličan način zaključenja još jedne, ponešto drugačije, ali nipošto i loše turističke sezone.


Dodatne informacije


Sve dodatne i potpunije informacije o Baška Outdoor Festivalu, jednako kao i o smještajnoj ponudi za one koji aktivni boravak u tom otočnom mjestu odluče povezati s noćenjem na Boduliji, TZ Baška ovih dana predstavlja i putem svojih mrežnih stranica na adresi www.visitbaska.hr.


Informacije je moguće dobiti i putem telefona, pozivom na broj 051 856 817 ili pak posredstvom elektroničke pošte, na [email protected].


Posjetiteljima su na raspolaganju i outdoor karte i brošure te čak dvije nove aplikacije kreirane za lakše i sigurnije snalaženje »na terenu«, a do kojih je moguće doći putem poveznice na https://www.krkoutdoor.com/.