Konstituirajuća sjednica

Savjet mladih grada Krka počeo s djelovanjem

Mladen Trinajstić

Za predsjednika je na sjednici jednoglasno izabran Nikola Kosić, za zamjenika predsjednika Karlo Bralić-Radošević, a za tajnika Dino HadžićUpriličenjem konstituirajuće sjednice novog saziva Savjeta mladih grada Krka, spomenuto je savjetodavno tijelo krčkog Gradskog vijeća i službeno počelo s djelovanjem. Nakon verifikacije mandata novoizabranih članova, ovaj Savjet sad tako i službeno čine Nikola Kosić, Karlo Bralić-Radošević i Dino Hadžić.


Spomenuti su u istoj prigodi među sobom za predsjednika jednoglasno izabrali Nikolu Kosića, a potom i za zamjenika predsjednika Karla Bralića-Radoševića, dok je tajnikom, također konsenzusom, imenovan Dino Hadžić.


Konstituirajućoj sjednici je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Krka Nikša Franov, a uz njega i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Andreana Gluvaković koja je nove članove Savjeta pritom upoznala s trajanjem njihova mandata, kao i s obvezom izrade programa rada, financijskog plana i izvješća o radu – dokumenata koje su ovi u obvezi dostavljati Gradskom vijeću.
Naposljetku, članovi Savjeta zaključili su da će program rada donijeti do početka predstojeće sjednice Gradskog vijeća koja se očekuje u drugoj polovici lipnja.


Zakonom o savjetima mladih te Odlukom o osnivanju Savjeta mladih grada Krka propisano je da se članovi Savjeta mladih grada Krka biraju na razdoblje trajanja mandata Gradskog vijeća Krka koje ih je izabralo, pri čemu im mandat traje do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju sljedećih redovitih lokalnih izbora, odnosno do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju predstavničkog tijela sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava.


Novoizabrani trojac koji će, sukladno prethodnim odredbama, o potrebama svojih mladih sugrađanki i sugrađana skrbiti tek nešto manje od godine dana za spomenutu su dužnost kandidirale Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice (Bralić-Radošević), Gradska glazba Krk (Hadžić) i Športsko-ribolovno društvo Lovrata (Kosić).