Sezona nadmašila očekivanja

KAMP KOVAČINE Rujan za pamćenje – ​noćenja 306 posto više nego lani!

Walter Salković

Kamp Kovačine jučer zaključio izvrsnu ovogodišnju sezonu / Foto W. SALKOVIĆ

Kamp Kovačine jučer zaključio izvrsnu ovogodišnju sezonu / Foto W. SALKOVIĆ

Do kraja rujna kamp je ostvario 348.498 noćenja, što je porast od 88% u odnosu na lani ili 90,8% ostvarenja iz 2019. Posebno dobrim rezultatima u rujnu pridonijelo je i lijepo vrijeme, a već sada zabilježen je velik broj rezervacija za narednu sezonuCRES – Iako je nedjelja trebao biti posljednji radni dan za kamp Kovačine, uprava je stotinjak gostiju koji se u njemu još uvijek odmaraju obradovala lijepim vijestima – zbog ugodnih vremenskih prilika rad kampa produžen je još za koji dan. No, zatvaranje kampa prilika je za osvrt na proteklu sezonu koja je za mnoge turističke djelatnike bila bolja od očekivane.– Iza nas je još jedna uspješna sezona, ostvarili smo većinu zadanih ciljeva, a fizički i financijski rezultati su bolji od planiranih, uvodno kaže Stevo Filinić, direktor Cresanke, najveće otočne turističke tvrtke, u čijem je sastavu i kamp Kovačine.


Do kraja rujna kamp je ostvario 348.498 noćenja, što je porast od 88% u odnosu na lani ili 90,8% noćenja ostvarenih 2019. godine. Posebno dobrim rezultatima u rujnu pomoglo je i lijepo vrijeme, a epidemiološki prelazak Hrvatske »u crveno« nije uzrokovao značajnija smanjenja bukinga.


Zahvala osoblju
– Poštivali smo epidemiološke mjere i gosti su se kod nas osjećali sigurno. Od 1. do 30. rujna broj noćenja u kampu Kovačine porastao je za 306 % u odnosu na lani, a ostvareno je čak 24% više noćenja nego 2019. godine. Posebno želim istaknuti da su ovi rezultati ostvareni sa smanjenim brojem radnika te ovim putem želim zahvaliti i čestitati osoblju na požrtvovnom i kolegijalnom radu te profesionalnom odnosu prema gostima, kaže Filinić.


Stevo Filinić

Stevo FilinićS krajem jedne sezone započinju pripreme za sljedeću.


– Ohrabreni rezultatima počinjemo s pripremama za 2022. godinu i već smo zabilježili velik broj rezervacija za narednu sezonu. Planiramo zamjenu dijela starih mobilnih kućica s luksuznim, prostranijim i modernijim novim mobilnim kućicama te radove na uređenju parcela, prometnica i plaže kampa, najavljuje Filinić.


Village for all


Kao poseban uspjeh direktor ističe nedavno dobivanje certifikata i ulazak kampa Kovačine u projekt međunarodne organizacije Village for all (V4A®), koja pruža stručnu podršku u prilagodbi na izazovnom tržištu pristupačnog turizma.– Cilj ovog projekta je da se edukacijom i poticanjem na prilagodbu, stvaranjem i certificiranjem odgovarajućeg kamping proizvoda, osigura kvaliteta i raznovrsnost provođenja slobodnog vremena i za osobe s posebnim potrebama.


Osim ovog certifikata, kamp Kovačine je u posljednjih nekoliko godina dobio brojna priznanja kao što su ekološka oznaka Ecocamping, Zeleni ključ, Plava zastava, certifikat i žig ZelEn te certifikat za sustav upravljanja okolišem ISO 14001.


– Filozofija grupacije Cresanka počiva na jednostavnoj, ali moćnoj ideji – omogućiti gostima bijeg od svakodnevice u uredno i prirodno okruženje te postati njihova oaza mira, zdravlja, dobrog osjećaja, kvalitetnih sadržaja i posebnog iskustva, zaključio je direktor Filinić.