Svečana sjednica Gradskog vijeća

Rođendan grada soli, sira i čipke. Fabijanić najavio nove razvojne projekte za Pag

Nina Vigan

Ponosni dobitnici priznanja Grada Paga / Foto Luka JELIČIĆ

Ponosni dobitnici priznanja Grada Paga / Foto Luka JELIČIĆ

U postupku je ishođenje dozvola za ribogojilište ispod Mauna i solarne elektrane u poslovnoj zoni Proboj te se očekuje stvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Ante FabijanićPAG – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, grad Pag proslavio je svoj rođendan, a najbolji uvod u samu sjednicu označio je susret gradonačelnika Ante Fabijanića s djecom dječjeg vrtića Paški mališani koji su uručili prigodan dar i izrecitirali pjesmu na dijalektalnom govoru kako bi izrazili ljubav prema svom gradu.


Uz pjesmu klape Sol i himnu RH, počela je sjednica na kojoj su kao gosti nazočili i zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota, glavni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministarstva mora prometa i infrastrukture Ivica Rovis, predsjednik Gradskog vijeća Novalje Matej Guščić, načelnik općine Kolan Šime Gligora, načelnik općine Povljana Predrag Rukavina i predstavnici prijateljskog grada Križevaca.


Sanacija riva


Predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš čestitala je Dan grada i zahvalila uzvanicima, a gradonačelnik Ante Fabijanić u svom se govoru osvrnuo na proteklo razdoblje, ali i na buduće projekte koji su pred njima.
– Svima je poznato da je grad Pag, grad bogate povijesne i kulturne tradicije, grad svjetski poznate paške čipke zaštićene pri UNESCO-u, grad bijelog zlata – paške soli i grad poznatog paškog sira. To ističemo jer smo ponosni na pretke koji su znali planirati da bi ovo bilo mjesto lijepog života. Što je i danas dugoročni cilj jer neprekidno moramo raditi na poboljšanju kvalitete života u našem gradu – kazao je Fabijanić stavivši naglasak na ono što je u zadnjih godinu dana učinjeno.


Nazočni na svečanoj sjednici u prostoru Kneževe palače / Foto Luka JELIČIĆ


Fabijanić je istaknuo rekonstrukciju I., II. i III. Magazina soli u sklopu projekta pod nazivom Arhipelag kulture te projekte poput energetske obnove zgrade Policijske postaje u Pagu, sanaciju rive u Miškovićima, Košljunu i Šimunima, izgradnju rotora na Goliji prema školi te izgradnju sortirnice na odlagalištu Sv. Kuzam. Također, odobren je projekt »Izgradnja vodovoda Pag – Vrčići – Miškovići« i potpisan ugovor za nastavak. Napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za lukobran u Pagu. Potpisan je ugovor za projektiranje proširenja groblja u Pagu i napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za groblje u Pagu. Potpisan je ugovor za projektiranje kule Skrivanat i za projektiranje pješačke staze uz DC 106. U postupku je ishođenje dozvola za ribogojilište ispod Mauna i solarne elektrane u poslovnoj zoni Proboj, čijim se realizacijama očekuje stvaranje novih radnih mjesta u gradu Pagu – istaknuo je Fabijanić.


Povelje i zahvalnice


Dodijeljene su Povelje o godišnjoj nagradi Grada Paga za doprinos u raznim područjima: u području turizma Turističkoj zajednici grada Paga za doprinos u predstavljanju i promociji grada Paga kao gastronomske destinacije; u području kulture Gradskoj glazbi Pag u povodu 100 godina postojanja za velik doprinos i iznimna postignuća u glazbenoj umjetnosti; u području turizma Marijani Paro Vidolin za doprinos u produženju turističke sezone u gradu Pagu pružanjem usluge cjelogodišnjeg smještaja gostiju i ponudom tradicionalne gastronomije; u području umjetnosti Katici Mustapić koja svojim fotografijama promovira otok Pag kao jednu od posebnih destinacija čime doprinosi promociji grada Paga; u području javnih i društvenih djelatnosti Valteru Maričeviću za uložen rad na predstavljanju foto-vizualnog identiteta grada Paga na društvenim mrežama te u području zdravstva i socijalne skrbi Vesni Milčić za dugogodišnji rad u zdravstvu i nesebičnu brigu o zdravlju svojih sugrađana.


Zahvalnice su pripale Jadroliniji za pomoć pruženu predstavnicima TZG-a Paga prilikom boravka u Napulju; Nikolini Prtorić za iznimne rezultate na rukometnim natjecanjima; Veslačkom klubu Pag za iznimne rezultate i osvojene medalje na regatama u Makarskoj i Zatonu kraj Šibenika i Mirjani Beati Bukša za dugogodišnje obavljanje turističke djelatnosti čime doprinosi turističkoj ponudi grada Paga.