Skupština

Povijesno društvo otoka Krka ima novog predsjednika i novi broj edicije Male knjižice Krčkog zbornika

Mladen Trinajstić

Foto Milovan Kirinčić

Foto Milovan Kirinčić

Za novog predsjednika izabran je Damir CrnčićNa u Malinskoj održanoj skupštini Povijesnog društva otoka Krka okupljeni istraživači, čuvari i promicatelji kulturne i povijene baštine tog kvarnerskog otoka, među ostalim temama kojima su se ondje bavili, predstavili su novi, 7. broj edicije Male knjižice Krčkog zbornika pod naslovom “50 godina Povijesnog društva otoka Krka (1969. – 2019.)”.


Istom prigodom dugogodišnji predsjednik tog udruženja, dr. Milan Radić, podnio je izvješće o radu Društva u posljednjih godinu dana, a nakon što je po pitanju izvješća o financijama isto učinio i prof.dr. sc. Tomislav Galović, članovi Društva zajednički su konstatirali da će se i idućem peridu nastaviti predano raditi na izdavaštvu.


Foto Milovan Kirinčić
To potvrđuje navod da se već u predstojećoj godini planira predstavljanje 8. broj Male knjižice posvećen mjestu Rasopasno autora Stanka Baldigare, zatim Krčkog zbornika posvećenog doc.dr.sc. Antonu Bozaniću te zbornika “Kvarnerski otoci u Domovinskom ratu”.


U planu je i izdavanje Male knjižnice o fra Nikoli Ludoviku Španjolu, zbornik o Glavotoku te zbornik posvećen stogodišnjici Prvoga svjetskog rata.


Osim rezimiranju do sad učinjenog i najavi onog što će tek biti oživotvoreno, članovi Povijesnog društva otoka Krka svoj godišnji skupštinski skup iskoristili su i za izbor novog vodstva, i to nakon što je dosadašnji predsjednik svoje kolege zamolio da, zbog njegovih osobnih razloga, čelnu palicu sad preuzme netko od njegovih kolega.Za novog predsjednika tako je izabran Damir Crnčić, dok je svim ostalim članovima rukovodstva – potpredsjedniku, tajniku, rizničaru i blagajniku jednako kao i članovima.


Predsjedništva i svih ostalih tijela Povijesnog društva otoka Krka, mandat produljen za naredne četiri godine. Jednoglasno je usvojen i prijedlog da se dr. Milan Radić proglasi počasnim predsjednikom Povijesnog društva otoka Krka.