Bilo je neizvjesno

Posada Rapske plovidbe spasila početak adventa i po buri Rabljanima dovela članove klape Cambi

Hrvoje Hodak

Kao što doliči »Najljepšem otočnom adventu«, s nama su večeras oni najbolji, članovi klape Cambi i to zahvaljujući našoj čvrstoj vezi i rapskom mostu s kopnom sazdanom od ljudstva i trajekata »Rapske plovidbe«, rekao je gradonačelnik GrgurićRAB – Unatoč lošoj vremenskoj prognozi i olujnoj buri koja je od prijepodnevnih subotnjih sati zaustavila plovidbu na trajektnoj liniji Mišnjak – Stinica, Rabljanke i Rabljani ispunili su okićen Trg Municipium Arba i zadržali pozitivan stav, te su, u nadi da će njihova »Rapska plovidba« pronaći načina da na Rab dovede sve one koji su strpljivo čekali u Stinici, na kraju s veseljem dočekali članove klape Cambi.


I baš kao što je u svojem kraćem obraćanju prisutnima na trgu rekao gradonačelnik Nikola Grgurić, kapetan Vladimir Dumić i posada trajekta »Rapske plovidbe«, po ne znamo koji puta, imali su hrabrosti donijeti odluku i pravovremeno probiti podvelebitsku buru, omogućivši tako planirani početak adventa u Rabu.


– Sretan sam i zadovoljan, grad je predivan, sve je napravljeno onako kako smo zamislili, a, eto, niti ovo vrijeme nije nas omelo da započnemo najljepšu adventsku priču na otoku. I kao što doliči »Najljepšem otočnom adventu«, s nama su večeras oni najbolji, članovi klape Cambi i to zahvaljujući našoj čvrstoj vezi i rapskom mostu s kopnom sazdanom od ljudstva i trajekata »Rapske plovidbe«.
Grgurić je zahvalio svima koji su sudjelovali u kreiranju raznovrsnog paketa doživljaja pred sam kraj kalendarske godine, i izmamio od prisutnih veliki aplauz za sve njih, baš kao i za posadu »Rapske plovidbe« predvođenu kapetanom Dumićem.


Programom je s adventske pozornice moderirala glasnogovornica Grada Raba Irena Ivić, koja je skupa s akterima pretprograma, izvrsnim mladim saksofonistima, polaznicima Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka – područnog odjela Rab, Mari Španjol i Maroju Pičuljanu, koje je za klavirom pratila prof. Julija Dumić, započela odbrojavanje do dugo iščekivanog paljenja lampica na gradskom božićnom drvcu.


Iz bogatog programa rapskog adventa, Ivić je izdvojila čari klizališta, blagdansku ugostiteljsku ponudu i božićni sajam, čarobno ukrašeni grad od PC-a Mali Palit do parka Dorke, predstave za djecu, gastroshow, novogodišnju pivsku utrku, kao i hokejašku utakmicu domaćih snaga, žive jaslice, kulturno umjetničke programe, božićno-novogodišnji vlakić, te po prvi put božićnu konjičku priredbu. Iz glazbenog programa Ivić je posebno najavila koncert novogodišnjeg dočeka uz Maju Šuput.