Popularne manifestacije

Počeo Njivice Outdoor Weekend, okupio brojne ljubitelje aktivnog odmora

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Njivičko-omišaljski travanjski vikend posvećen je sportskim izazovima, avanturama na otvorenome i outdoor aktivnostimaProljetni su vikendi na Krku već tradicionalno ispunjeni brojnim sportsko-rekreacijskim događanjima ali i kulturnim odnosno zabavnim manifestacijama kojima otočani obogaćuju predsezonsku ponudu svojih turizmu okrenutih mjesta, produljujući time šušur koji ondje već odavna izlazi iz okvira ljetne špice.


U red onih koji u tim i takvim nastojanjima čine značajnije iskorake zasigurno spadaju i turistički djelatnici s područja Općine Omišalj u kojoj se, i to u oba njena naselja, ovih dana redaju takva događanja.


Naime, Njivice i Omišalj ovog vikenda ugošćuju brojne sudionike “Njivice Outdoor Weekenda” – programa koji je izrastao u jednu od najposjećenijih i najpopularnijih manifestacija te vrste na otoku Krku i u sklopu kojeg jednako mogu uživati ljubitelji aktivnog odmora svih dobnih skupina, jednako kao i razina tjelesne pripremljenosti.

Uz više atraktivnih programa, njivičko-omišaljski travanjski vikend posvećen sportskim izazovima, avanturama na otvorenome i outdoor aktivnostima obuhvatio je biciklističku turu nazvanu “Epic rides Njivice” koju je na Krk i ovog puta dovela za biciklističke evente specijalizirana agencija Adria bike.


Kako nam je predstavila Andrea Orlić Čutul, direktorica Turističke zajednice najsjevernije krčke lokalne jedinice, biciklijadi koja je zbog najave kiše s prvotnoplaniranog subotnjeg termina prebačena na nedjeljno prijepodne odazvati bi se trebalo čak 170 “dvokotačnih rekreativaca”.


Sve njih organizirana će vožnja povesti i provesti nekim od najslikovitijih dijelova otoka Krka. Spomena je vrijedno i da će u okrilju istog događanja u uvježbavanju svojih brdsko-biciklističkih vještina sudjelovati moći i mališani, kojima će u tzv. kids outdoor corneru priređena biti mala škola brdskog biciklizma i mini biciklijada, pod vodstvom članova BBK teama Rodeo.Za razliku od najavljenom kišom smetenih biciklista, oni drugi, umnogome brojniji posjetitelji otoka Krka koji su ondje pristigli zbog trekking utrke danas ipak nisu odustali.


Na koncu, baš kako je to bilo i najavljeno, uz tek poneku kap s neba, više od 270 sudionika tog dijela Njivice Outdoor Weekenda prigodu su imali odmjeriti svoje snage, izdržljivost i sposobnost orijentiranja u prirodi unutar još jednoga, sad već sedmog izdanja Adria Spring Trail utrke, a koja je ovog puta bila i 4. kolo hrvatske Trekking lige.Za brojne ljubitelje trekinga kao i one koji će to tek postati organizatori su pripremili tri različite staze odnosno kategorije natjecanja u trčanju prirodom. Sudionici utrke koja je, po već ustaljenoj praksi, tijekom subotnjeg prijepodneva startala s otočne strane Krčkog mosta mogli su se tako okušati u utrkvanju prirodom duž staza različitih duljina i zahtjevnosti, u kategorijama Challenger (25 km), Active (16 km) i Light (7 km). Cilj svih utrka bio je u Njivicama, u Aminess Atea Camping Resortu.U nedjelju, 21. travnja u jutarnjim satima sudionici ovog aktivnom odmoru posvećenoga vikenda u istom njivičkome kampu još će imati priliku uživati i u programu opuštanja uz jogu, a potom i u pješačkom “Njivice Hike” programu kojeg će, doznajemo od domaćina i organizatora, voditi predstavnici Promotiv Travel Outdoor agencije. U toj će prilici sudionici vođene šetnje imati priliku istražiti i upoznati neke od pitoresknih šumskih krajolika u zaleđu Njivica, zaključila je Andrea Orlić Čutul.