Ponikve

Plišić ide u mirovinu, krčko komunalno društvo traži novog direktora

Mladen TrinajstićKRK – Slijedom najave o skorašnjem odlasku u mirovinu mr. sc. Ivice Plišića, direktora krčkog komunalnog društva Ponikve voda (i svih njenih »tvrki kćeri«), skupština tog otočnog komunalnog društva objavila je javni natječaj za izbor i imenovanje novog direktora otočnog komunalca.


Time je i formalno otvoren postupak koji bi uskoro trebao rezultirati odabirom novog čelnika ili čelnice te kompanije, i to na rok od četiri godine.


Izabrani će kandidat, zasjedanjem u fotelju direktora društva Ponikve voda, automatizmom preuzeti i direktorsku funkciju unutar tvrtki Ponikve eko otok Krk i Ponikve usluga, stoji u natječaju čiji bi rezultati obnašatelja ili obnašateljicu ove odgovorne, a u okolnostima koje stvaraju najave o potrebi podizanja cijena nekih komunalnih usluga – i nimalo nezahtjevne dužnosti, trebali odrediti prije početka iduće godine.
Kako stoji u netom objavljenom natječaju, buduća čelna osoba morat će imati visoku ili višu stručnu spremu pravnog, ekonomskog ili tehničkog smjera, pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, poznavanje rada na računalu te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Molbe će se se primati do sredine listopada, a sa svim kandidatima i kandidatkinjama čije molbe budu uredne i ispunile sve formalne uvjete, obavit će se intervju.