Priredba koja će postati tradicija

Paola Hirsch i Korina Radoslović pobjednice lošinjske Kroštulijade

Bojan Purić

Paola Hirsch / Snimio Bojan Purić

Paola Hirsch / Snimio Bojan Purić

Dobile su trofej u obliku valjka za tijesto i paketiće brašna, ulja i jaja, dakle osnovnih sastojaka za pripremu kroštula

MALI LOŠINJ – Kroštule, znane u ovim krajevima još i kao galani i laži (ovo potonje objašnjava se time da se tope u ustima!), jednostavna i samim time nezaobilazna slastica u pusno doba, dobila je svoju priredbu – Kroštulijadu, maškarano natjecanje koje će, prema onome što se moglo čuti ovom prilikom, postati tradicionalno, u okrilju Lošinjskog karnevala. Iako je bilo hladno, sunčano vrijeme ipak je omogućilo nesmetan tijek natjecanja održanog na glavnom gradskom trgu, a svoju umješnost sučelilo je pet maškaranih ekipa, koje su na licu mjesta obavile sve faze u izradi kroštula, od doziranja brašna, jaja i drugih sastojaka do friganja (prženja) u ulju.


Žiri je, nakon što je probao kroštule svih pet ekipa i naglasio da su sve kroštule bile vrlo ukusne, odlučio glavnu nagradu dodijeliti ekipi “Curice iz Velog Lošinja” u kojoj su bile Paola Hirsch i Korina Radoslović. Dobile su trofej u obliku valjka za tijesto i paketiće brašna, ulja i jaja, dakle osnovnih sastojaka za pripremu kroštula. Na drugom mjestu je prema mišljenju žirija bila ekipa “Vikler & ruž”, na trećemu “Western Girls”, četvrtom “Princeze”, a petom “Barbara na kvadrat”.


Korina Radoslović / Snimio Bojan PURIĆ