Svaki korak se broji

Ove subote u Krku MS Walk: Hodaj za one koji ne mogu

Mladen Trinajstić

Foto Tatjana Depikolzvane

Foto Tatjana DepikolzvaneUoči Svjetskog dana multiple skleroze koji se obilježava 30. svibnja, ove će se subote, 25. svibnja, u gradu Krku održati već četvrti po redu “MS Walk Krk”, i to pod motom “Svaki korak se broji – Hodaj za one koji ne mogu”.


Kako doznajemo od Tatjane Depikolzvane, predstavnice organizatora krčkog segmenta spomenutog programa, hod će se održati kako bi se na simboličan način skrenula pozornost na probleme s kojima se susreće više od sedam tisuća Hrvata oboljelih od ove progresivne autoimune bolesti.


Već desetu godinu zaredom MS Walk se održava diljem naše zemlje, a ove godine na 11 lokacija među kojima će i ovog puta biti i grad Krk.
Foto Tatjana Depikolzvane


Osim Krčana, ovoj hvalevrijednoj priredbi priključiti će se i “MS hodači” iz grada Raba, Čabra, Siska, Petrinje, Osijeka, Bjelovara, Đurđevca, Zagreba, Opatije i Vinkovaca, svi s namjerom i nakanom da se javnost upoznaju s brojnim problemima s kojima se susreću oboljeli ali i poticanja novih znanstvenih istraživanja nužnih da bi se oboljelima maksimalizirala kvaliteta života, te u konačnici i pronašao lijek za ovu autoimunu bolest.


Stoga, pozivamo se sve otočani koji žele doprinijeti podizanju svijesti o ovoj neizlječivoj bolesti da se u 16 sati okupe u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka (Ul. Stjepana Radića 11) te ostatak popodneva provedu u ugodnoj šetnji gradom i njegovom okolicom, ističe Depikolzvane.


Ovu akciju, koja je dijelom svjetske MS Walk inicijative, svojom će donacijom ugodnijom učiniti Turistička zajednica Grada Krka, dok ju je ustupanjem prostora podržala i Javna vatrogasna postrojba Grada Krka.