Sajmena događanja

Otvoreni Sajam rukotvorina u Krku i festival “In vino veritas” u Puntu

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Nekoliko zanimljivih sajmenih događanja, popraćenih radionicama i zabavom, počelo je danas na otoku KrkuNa Krku se ovog vikenda odvija više zanimljivih sajmenih događanja. Predstavnici i članovi udruge Ruke iz Kornića tako sve do nedjelje na lokalitetu Krušija (pored spomenika Pralji) u gradu Krku upriličuju sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, praćen kreativnim radionicama.


Na sajmu se nude med i medni pripravci, prirodni sokovi, marmelade, čajevi i ekokozmetika, kao i ukrasni predmeti, nakit, proizvodi od filcane vune, keramike i stakla te košare i drvene igračke.


Mališani će se imati priliku priključiti radionicama izrade ukrasa od češera i od korištenih plastičnih boca, dok će odrasli kreativci imati priliku zabaviti se sudjelujući u radionici filcanja vune.
Puntari su mogli guštati u dobrim domaćim vinima u okrilju drugog izdanja festivala »In vino veritas«.


Na štandovima postavljenim na Trgu zahvalnosti svoje su vinske adute predstavili te na kušanje (i kupnju) ponudili predstavnici Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, kao i vrbničkih »enopogona« PZ-a Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar te Vinarije Šipun.


A upravo smo ovu posljednje spomenutu, omaškom, propustili spomenuti u tekstu kojim smo prije koji dan predstavili nagrade vrbničkih vinara osvojene na ovogodišnjem Decanteru.


Uz isprike vrbničkom vinaru Ivici Dobrinčiću u ovoj ćemo prilici napomenuti i da je, uz sva srebra i bronce koja su na tom velikom svjetskom natjecanju osvojila vina spomenutih krčkih vinarija, i Dobrinčićeva Vinarija »Šipun« briljirala dvama osvojenim srebrima (Šipun – Žlahtina 2021. i Kapitul 2019.) te dvjema broncama (Kapitul 2016. i Hlam Žlahtina 2021.).


Osim u uživanju dobrih vina i glazbe, kojom je to događanje popratio Elvis Stanić’s French touch accordion trio, posjetitelji Punta u nastavku ovog vinskog festivala moći će ponešto i naučiti o autohtonim vinskim sortama.


O njima će, naime, u sklopu edukacijskog izlaganja progovoriti sommelierka Lucija Matijević. Valja spomenuti i da će se za ugodu svih koji se zateknu na puntarskom Trgu zahvalnosti tijekom subotnje večeri svojim pjesmama pobrinuti članovi klapa Rašketa odnosno Tramontana.