Promocija STEM-a

Otočni šušur: Radionice u OŠ Ivana Rabljanina do 19. travnja

Lucian Borić

Radionice za učenike u OŠ Ivana Rabljanina / Foto GRAD RAB

Radionice za učenike u OŠ Ivana Rabljanina / Foto GRAD RAB

U sklopu manifestacije predviđene su 52 radionice (brodomaketarstva, raketnog modelarstva, aviomaketarstva, umjetne inteligencije, FPV dronova, digitalnih alata, astronomije, kreativne radionice, mali fizičari, programiranje) 


RAB – Do 19. travnja u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina odvijat će se radionice za učenike u sklopu manifestacije Otočni šušur, s ciljem promoviranja tehničkih aktivnosti i vještina među djecom i mladima, ali i popularizacije STEM područja. Ovo je i prilika za popularizacijom triju škola – Tehničke škole Rijeka, Gimnazije Andrije Mohorovičića i Srednje škole za elektroniku i računalstvo. Radionice provodi Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u suradnji s rapskom osnovnom školom, a program se provodi pod pokroviteljstvom PGŽ-a, Grada Raba, Općine Lopar i Rapske plovidbe. U sklopu manifestacije predviđene su 52 radionice (brodomaketarstva, raketnog modelarstva, aviomaketarstva, umjetne inteligencije, FPV dronova, digitalnih alata, astronomije, kreativne radionice, mali fizičari, programiranje), a njima se planiraju obuhvatiti učenici od 1. do 8. razreda, u matičnoj osnovnoj i u područnim školama na otoku Rabu.


Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili ravnateljica OŠ Ivana Rabljanina Anamari Šarin, predsjednica Zajednice tehničke kulture PGŽ-a Ružica Kamenjašević, predstavnica PGŽ-a i viša savjetnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Suzana Badurina, načelnik općine Lopar Zdenko Jakuc i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Svečano otvaranje glazbenim programom upriličili su učenici Osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova – područnog odjela Rab i dječja klapa Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab.