Priznanja najboljima

Otkud Pagu poveznica s Marsom? Novalja osvojila tri “Simply the best” turističke nagrade

Edi ProdanU 23. izdanju odabira najboljeg u turizmu, dodjele nagrada “Simply the best” koju organizira velikogorička agencija Put, tri je nagrade osvojila i Novalja. Prva od njih je ona za “Life on Mars”, nagrada je to u kategoriji “iznimna kvaliteta i atraktivnost manifestacije” koja na podizanju održivog razvoja aktivnog turizma svojim sadržajem obogaćuje turističku ponudu, a Novalju pozicionira u sam vrh hrvatskih outdoor destinacija.


– Zašto otok Pag ima poveznicu s Marsom zna svatko tko je iskusio šetnju ovom stazom čiji krajolici trajno ostaju u sjećanju. Netaknuta priroda, ljepota vrijedna divljenja, miris mora i soli potpuna su relaksacija i detoks od svakodnevice. Life on Mars trail je staza koju trkači, ocjenjuju s pet zvjezdica, ekskluzivna te vrijedna divljenja, naglasila je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.


Life on Mars krasi i nagrada čitatelja magazina ”People outdors” za najbolju outdoor turističku infrastrukturu. Označene staze i koordinate mogu se pogledati i u tiskanom izdanju.
Treking liga u suradnji s TZG Novalje svakog proljeća organizira utrku Life on Mars. Egzotični kanjon Metajne atraktivna je lokacija najpopularnije treking utrke u Hrvatskoj koja svojom svemirskom ljepotom, potpuno opravdano, ostavlja bez daha svakog posjetitelja.
Druga “Sioply the best” nagrada za “kvalitetu i kreativni razvoj manifestacija” pripala je Sonus festivalu koji se svojom sadržajnošću profiliralo kao jedan od najboljih hrvatskih festivala elektroničke glazbe. Zahvaljujući njemu plaža Zrće postala je jedna od najekskluzivnijih party destinacija u Europi, a Novalja izuzetno atraktivna turistička destinacija.


Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, Sonus festival 2022 je bio rasprodan prije početka festivala i ove godine ugostio više od 13.000 posjetitelja po danu u periodu od 21. do 25. kolovoza, što je samo jedan u nizu uspjeha ovog festivala koji je četiri godine zaredom uvršten među top 10 svjetskih festivala prema mediju Resident Advisor i prema izboru fanova, dobitnik nagrade za najbolji hrvatski techno festival čak četiri puta.


I treću nagradu primila je Turistička agencija Sunturist, u kategoriji “Agencija – suradnja s lokalnom zajednicom” na razvoju sadržaja turističke ponude čime se daje izuzetan doprinos kvaliteti, raznovrsnosti i unapređenju ukupne turističke ponude destinacije. Već više od 40 godina glavni je cilj agencije Sunturist omogućiti klijentima ugodan boravak i zadovoljstvo kroz bogat izbor smještajnih mogućnosti transfera, izleta, evenata za mlade, tradicije, gastronomije od pojedinačnih do različitih paket aranžmana. Osmišljavaju kako destinaciju približiti klijentu radi njegovog što kvalitetnijeg i potpunijeg doživljaja kojeg će dugo nositi u lijepom sjećanju te kako tako osmišljenu i organiziranu destinaciju iznijeti na tržište putem različitih promotivnih niša i kanala.


Širok spektar izleta sastoji se od aktivnih tura poput hikinga, bicikliranja i kajakarenja, veslanja na “sup” dasci, izleta brodom, zabavnih i adrenalinskih aktivnosti, party programa, posjeta nacionalnim parkovima i povijesnim gradovima, gourmet i kulturoloških tura na kojima gosti imaju priliku biti u ugodnom društvu vodiča i pratitelja, čuti zanimljive priče i degustirati svjetski poznate autohtone proizvode otoka Paga.


Ideja vodilja ove agencije je svojim radom doprinijeti gospodarskom i sveopćem razvoju svojeg mjesta i otoka Paga na zadovoljstvo njegovih žitelja i njihovih gostiju.