Cres

Olimpijski festival vrtića PGŽ-a: Djeca iz Rijeke, Matulja i Crikvenice najuspješnija

Walter Salković

Predstavljanje ekipa na početku Olimpijskog festivala dječjih vrtića / Snimio W. SALKOVIĆ

Predstavljanje ekipa na početku Olimpijskog festivala dječjih vrtića / Snimio W. SALKOVIĆ

Sudjelovalo je 400 djece iz deset vrtića iz Cresa, Crikvenice, Kastva, Krka, Malog Lošinja, Matulja, Opatije, Raba, Rijeke i Viškova koji su se, u konkurenciji dječaka i djevojčica, natjecali u šest disciplina 


 


CRES  Jubilarno, 20. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije održano je na creskom nogometnom igralištu Dari u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Dječjeg vrtića Girice iz Cresa, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Primorsko-goranske županije i Grada Cresa. Sudjelovalo je 400 djece iz deset vrtića iz Cresa, Crikvenice, Kastva, Krka, Malog Lošinja, Matulja, Opatije, Raba, Rijeke i Viškova koji su se, u konkurenciji dječaka i djevojčica, natjecali u trčanju na 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice u daljinu i štafetnom trčanju 4×25 m. Djevojčice su se još nadmetale u potezanju konopa, a dječaci u malom nogometu.


Veselje nakon pobjede u potezanju konopa / Snimio W. SALKOVIĆ


Poruka festivala
Festival je službeno otvorila zamjenica župana Marina Medarić, a tijekom ceremonije otvorenja mnoštvu rodbine i prijatelja malih sportaša obratili su se i gradonačelnik Marin Gregorović, ravnateljica Dječjeg vrtića Girice Mirjana Koljevina te Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a. Uz riječi dobrodošlice i želje za uspješno natjecanje, naglasili su najvažniju poruku i svrhu festivala da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.


Vrtićka olimpijada počela je mimohodom svih ekipa, nakon čega je Roko Ferlora pročitao zakletvu, David Josipović, uz pomoć Matije Preksavca iz Jiu Jitsu kluba Pura Vida podigao olimpijsku zastavu, a Maris Matković upalila olimpijski plamen uz pomoć još dvije jiu jitsu borkinje, Albe i Rubi Bosnić, članice U18 reprezentacije Hrvatske.


Mali nogometaši u akciji / Snimio W. SALKOVIĆ


Zabavni program


Po završetku sportskih natjecanja u kratkom zabavnom programu sudjelovali su Mići folklor i Prve creske mažoretkinje, a zatim su proglašeni pobjednici. Ove su godine najviše bodova osvojili vrtići iz Rijeke, Matulja i Crikvenice, a posebna priznanja dodijeljena su vrtićima koji su sudjelovali na svih 20 Olimpijskih festivala, a to su DV grada Rijeke, DV Matulji, DV Opatija i DV Radost iz Crikvenice.


Uz zahvalu generalnom sponzoru, Turističkoj zajednici grada Cresa, velikom broju sponzora i volontera, na kraju programa ravnateljica creskog dječjeg vrtića Mirjana Koljevina predala je štafetu Meliti Muškardin, ravnateljici DV-a Cvrčak iz Malog Lošinja koji će biti domaćin 21. Olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ-a.