Odlična sezona

Novalja ruši rekorde: Gostiju iz Njemačke čak 24 posto više nego 2019. godine

Edi Prodan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Najznačajnija emitivna tržišta nadmašila su ove godine sva naša očekivanja, kaže Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG NovaljeZnačajna ulaganja u obogaćivanje, prije svega hotelskog, smještaja, ali i onaj tako važni, fini filigranski rad na osmišljavaju cjelokupne ponude učinile su od Novalje jedno od najsveobuhvatnijih, kao i najprivlačnijih jadranskih ljetovališta, bolje rečeno mjesta cjelogodišnjeg turizma.


Pokazuju to i rezultati koje nam je izložila Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.


– Najznačajnija emitivna tržišta nadmašila su ove godine sva naša očekivanja.
Gosti iz Njemačke ostvarili su 24 posto iše noćenja u prvih 7 mjeseci u odnosu na isti period i u usporedbi sa rekordnom 2019. godinom dok slovensko emitivno tržište donoisi  15 posto više. Slijede nam Talijani koje se vraćaju u Hrvatsku pa tako i u Novalju nakon nepune dvije godine korone, zatim gosti iz Austrije, Češke, Hrvatske i Poljske te redom svi ostvaruju rast turističkog prometa između 4 – 35 posto  ističe Šćiran Rizner.


Korona je definitivno utjecala na promjenu turističkih trendova i ponašanja potrošača. Osim sunca i mora uočena je sve veća potražnja za aktivnim ljetnim turizmom.


–  Nerijetko nam dolazi sve veći broj individualaca ali i grupa na ljetni noćni hiking na Life on Mars stazi, kajakarenje po paškoj uvali za vrijeme punog mjeseca ili bicikliranje po novaljskim i paškim stazama. Doživljaj, dobra zabava, izvrsna hrana i pozitivna atmosfera uspomena je koju odnose sa ljetnog odmora iz Novalje i sa otoka Paga, zaključuje Šćiran Rizner.


Ono što veseli je podatak kako Novalja nakon sedam mjeseci 2022. godine za dva posto premašuje broj dolazaka i noćenja iz 2019. godine. Sjajni su to podaci koji izazivaju ponos i kod novaljskog gradonačelnika Ivana Dabe.


Sudeći prema silnim gužvama koje vladaju prvih kolovoških dana, Novalja je vrlo blizu da za buduće vremena turističko poslovanje komparira s rekordnom – 2022. godinom.