Dječje igralište

Nova igrala za puntarske mališane

Mladen Trinajstić

Foto Općina Punat

Foto Općina Punat

Uz pomoć EU-aPuntarski mališani dobili su nova igrala na dječjem igralištu u centru otočnog lokalnog središta.


Kako su se ovih dana sumještanima, ali i budućim posjetiteljima tog otočnog, turizmu okrenutog mjesta pohvalili tim ulaganjem s pravom ponosni i zadovoljni općinari, u ovom su kompleksu društvene infrastrukture od prije nekoliko dana u funkciji dvije nove sprave: trampolin, ali i takozvani »vještičji šešir« – igrala na kojima razigrana djeca već sad mogu razvijati svoje motoričke vještine skakanja, penjanja i tjelesne koordinacije.


Radi sigurnosti mališana kojima ne treba mnogo nagovaranja da bi započeli upotrebljavati novoinstalirane sprave, uz igrala na tlo je postavljena gumena »antitraumatska« podloga.
Kako doznajemo od predstavnika Općine Punat, ukupna vrijednost investicije u osuvremenjavanje i obogaćivanje dječjeg igrališta neznatno premašuje cijenu od 164 tisuće kuna, od čega je nešto više od 111 tisuća financirano sredstvima Europske unije.


Iz Općine nam je predstavljeno i da realizirano ulaganje nije kraj investicije u ovu puntarsku igrališnu oazu koja će već tijekom ove godine biti obogaćena dodatnim sadržajima »parka spretnosti«, sustavom dodatnih igralnih sprava čija se vrijednost procjenjuje na nemalih 120 tisuća kuna.