Lokalni izbori

Nezavisni kandidat Daniel Strčić predstavio listu “Volim Punat”

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Politika služi mještanima, a ne načelniku i njegovim interesima, poručujuPolitika služi mještanima, a ne sebi i svojim interesima. Općinu se voli tako što se koriste znanja i vještine te povlači novac iz dostupnih fondova umjesto da se kreditno zadužuje, čulo se jučer na predstavljanju nezavisne liste Daniela Strčića, kandidata za načelnika općine Punat.


Podršku su Strčiću u Puntu iskazali i Iva Rinčić, nezavisna kandidatkinja za županicu PGŽ i Davor Štimac, kandidat za gradonačelnika Rijeke. Oboje su istaknuli da su se i sami uključili u politiku jer žele promjene kakve trebaju i Puntu, i Rijeci ali i cijeloj županiji.


– U razgovorima s Puntarima i Starobašćanima iznenadio sam se koliko su neinformirani o zaduženosti Općine u protekle četiri godine, koliko malo znaju o tome kako se troši novac, koji su planovi sa zemljištima i slično.
Obećao sam svojim sumještanima da ćemo ih uključiti u upravljanje općinom jer oni moraju znati što se događa, a omogućit ćemo im i stalno praćenje proračuna kako bi znali što se s kojom potrošenom kunom napravilo, istaknuo je Daniel Strčić na svom i predstavljanju nezavisne liste »Volim Punat«.


Strčićevo iskustvo je, među ostalim, u vođenju projekata iz EU fondova, pa ne čudi da upravo u njima vidi veliku priliku za financiranje razvojnih projekata Punta i Stare Baške.


O prilikama razvoja županije koje se slabo iskorištavaju govorila je i kandidatkinja za županicu.


– Upravo na primjeru Punta vidimo koliko smo vremena izgubili i prilika propustili. Vrijeme je da stanovnici Punta, baš kao i ostalih mjesta u našoj županiji daju priliku novim licima kao što je Daniel, a koji imaju volju, želju, znanje i energiju mijenjati stvari.


Treba nam svježine u politici i vraćanja dostojanstva političarima. Vjerujem da upravo mi to možemo promijeniti, naglasila je Rinčić. Da jake županije nema ni bez jakog središta i najvećeg grada – Rijeke, dodao je pak kandidat za gradonačelnika tog grada, istaknuvši da ga entuzijazam Puntara veseli i tjera na još predanije nastojanje pobjeđivanja »stare i potrošene politike«.


– Došao sam podržati Daniela i poručiti Puntarima da će u Rijeci uvijek imati partnera i prijatelja jer je cijela naša županija mala, da bismo se dijelili po općinama i gradovima. Dobar primjer je krčki aerodrom kojeg su pretekli i Zadar i Pula, samo zato jer nam nedostaje zajedništva i ambicije da budemo bolji i uspješniji.


Raduje me što smo danas u Puntu i zbog mojih korijena jer je obitelj moje majke porijeklom baš iz Punta, zaključio je Štimac. Puntari su najavili skorašnje predstavljanje svih kandidata s liste, kao i predstavljanje najvažnijih projekata za razvoj Punta.