Suluda cijena

Nevjerojatna dražba na Cresu: Bungalovi stari 40 godina na dražbi idu za čak 9 tisuća eura po kvadratu

Portal Novilist.hr

U Opatiji je maksimalna cijena 7 000 eura za novogradnju u centru ili staru vilu. Ovo nas je sve iznenadilo, to je stvarno nevjerojatno, komentira Tamara AbramSlovenski N1 objavio je kako na Cresu danas počinje dražbe za bungalove u slovenskom naselju Stara Gavza. Sve ne bi bilo ništa neobično da cijena kvadrata za kućice građene prije više od 40 godina nije čak – devet tisuća eura. Ili nevjerojatnih 360 tisuća eura za kućicu od 40 kvadrata.


“U Opatiji je maksimalna cijena 7 000 eura za novogradnju u centru ili staru vilu. Ovo nas je sve iznenadilo, to je stvarno nevjerojatno. Možda ima veze s nekim povratkom u prirodu u ova vremena, stvarno ne znam, čudno je”, rekla je za N1 Tamara Abram iz tvrtke Nekretnine Dogma.


Dosad je prodano pet od 38 kućica, a danas se održava drugi krug na kojem je čak 616 ponuditelja.
Sve je komentirala i Lana Mihaljinec iz Udruženja za poslovanja nekretninama pri HGK-u. Ona navodi kako cijena nikako nije realna.


“Mislim da je ovo iznimka od pravila i za tu ukupnu cijenu se sigurno može kupiti nešto veće. Ima toga, radi se o tvrtci u stečaju. Često se događaju dražbe pravnih osoba koje su otišle u stečaj, a koje u portfelju imaju nekretnine. Upravo činjenica da je to dražba je pridonijelo tome da je cijena tako visoka”, rekla je Mihaljinac.


Kaže da u Hrvatskoj sve više stranaca kupuje nekretnine.


“To nije neuobičajen podatak. U pandemijsko i postpandemijsko vrijeme je Hrvatska postala vrlo atraktivna jer je blizu i, pokazalo se u pandemiji, da je zgodno i atraktivno imati kuću s okućnicom, a pokazuje se i kao dobra investicija. Nekretnine su jedno od najboljih ulaganja koje možete ostvariti. To je možda jedan od najvećih razloga što je velik broj stranaca. Trendovi broja kupovina nekretina od stranih državljana nisu u velikom porastu”, rekla je za N1.