Fešta sporta i zabave

Nerezinske ljetne igre: Za kraj odigrano finale malonogometnog turnira

Bojan Purić

Mali nogomet / Foto B. PURIĆ

Mali nogomet / Foto B. PURIĆ

Završna točka ove godine bilo je finale malonogometnog turnira, odigranog po formuli "5 + vratar" sa sudjelovanjem deset momčadi, a u kojemu je pobijedio sastav "Tamaris" iz Malog Lošinja, pobijedivši "Bučanje"NEREZINE – U gotovo cjelovitom uobičajenom programu, održane su Nerezinske ljetne igre, višednevna priredba koja u vrhuncu turističke sezone okuplja Nerezince, mještane susjednih otočnih mjesta, ljetne stanovnike otoka i druge goste otoka u sportskim natjecanjima i drugim igrama zabavnog i natjecateljskog karaktera.


Završna točka ove godine bilo je finale malonogometnog turnira, odigranog po formuli “5 + vratar” sa sudjelovanjem deset momčadi, a u kojemu je pobijedio sastav “Tamaris” iz Malog Lošinja, pobijedivši “Bučanje”, sastav slovenskih gostiju u istoimenom turističkom naselju, s 1:0. Za “Tamaris” su igrali Mihaljković, Gajić, I. Krajina, D. Krajina, Spaći, Matešić, Kalanj, Gjokaj, Uzelac, Mužić, Dlaka i Ivković. Najbolji strijelac turnira, s pet postignutih pogodaka, bio je Dragan Marić iz momčadi “Swag” iz Malog Lošinja, koja je u susretu za treće mjesto s 2:1 bila bolja od “Top G”. Edi Matešić proglašen je najboljim igračem turnira, a Tomislav Mihaljković (obojica “Tamaris”) najboljim vratarom.


 Nerezinske ljetne igre 2022. / Foto S. TARIBA

Nerezinske ljetne igre 2022. / Foto S. TARIBA


Prije malonogometne završnice, u nerezinskoj je luci održano natjecanje spretnosti na klizavom stupu, u čemu se i ovaj put nenadmašnim pokazao Dino Masalin iz Nerezina.
Na igralištu blizu plaže Bučanje održan je turnir parova u odbojci na pijesku. Od šesnaest ekipa najbolja je bila “Maro i Iza”, koja je u finalu nadigrala “Stones” s 2:1, dok je u susretu za treće mjesto tandem “Tristan i Eva” s 2:1 pobijedio “Leteće medvjediće”.


Miha Volčanšek, Luka Pompe, Luka Kušelj i Jaka Pompe, igrajući pod imenom “Dobre duše”, pobijedili su na turniru u košarci “3 na 3” na školskom igralištu. Natjecalo se pet ekipa, druga i treća bile su “Nespremni” i “Amigo”, obje iz Malog Lošinja.


Još prvog dana Igara, održan je na terasi hotela “Televrin” turnir u briškuli. Najsretnije ruke bio je par Christian Krivičić i Diego Mavrović iz Nerezina, drugi su bili Natko Lekić i Ivan Padovan, a treći Dinko Zorović i Damir Matković.


Također su u programu Igara bile i igre spretnosti za djecu te koncerti i fešta s gastronomskom ponudom.