Konačni rezultati

Na mjesnim izborima u Krku prevagnuli nezavisni i kandidati s lista PGS/SDP/Unija Kvarnera. HDZ-u – jedan jedini vijećnik

Mladen Trinajstić

Novi sazivi spomenutih tijela mjesne samouprave birali su se u svih sedam krčkih mjesnih odboraKRK – Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izbora za članove vijeća mjesnih odbora koje su protekle nedjelje imali priliku birati svi birači s područja Grada Krka.


Novi sazivi spomenutih tijela mjesne samouprave birali su se u svih sedam krčkih mjesnih odbora, a prema objavljenim službenim rezultatima, nedjeljne je mjesne izbore obilježila zapravo već uobičajeno malena izlaznost glasača koja je, ovisno o izbornim lokalitetima, varirala od gotovo 23, pa do tek nešto više od 5 posto.


Tako je u Mjesnom odboru Krk-Istok najviše, točnije 39 glasova, dobila lista PGS/SDP/Unije Kvarnera s koje će u Vijeće tog MO-a ući tri kandidatkinje – Nadia Dunato Pejnović, Helga Bendiš Žmirić i Iva Tabar. Dvoje kandidata ulaze i s liste nezavisne kandidacijske liste grupe birača na čijem je čelu bila Jovana Čutul, uz koju će ondje još sjediti i njena kolegica Ema Makarun. Treća lista, ona HDZ-a, s obzirom da nije dobila dostatnu podršku žitelja tog dijela grada Krka, nije uspjela prijeći izborni prag te tako neće imati svog člana u Vijeću MO-a koji obuhvaća povijesnu jezgru i istočne dijelove otočnoga grada.
Na području MO-a Krk-Zapad također najviše, 70 glasova, dobila je koalicijska lista PGS/SDP/Unije Kvarnera. Nešto manje, točnije 53 glasa, Krčani su ondje povjerili nezavisnoj listi na čijem je čelu Ivan Radivojac, dok je 30 glasova dobila lista HDZ-a. Raspodjela vijećničkih mjesta na krčkom zapadu takva je da će isti broj predstavnika imati dvije prvospomenute liste, ona koalicije koju će predstavljati Joško Marković i Vedran Kirinčić, dok će neovisnu listu uz Ivana Radivojca još zastupati Patricija Stašić. HDZ je na području MO-a Krk-Zapad ipak prešao izborni prag pa će petog člana mjesnog vijeća činiti nositelj liste HDZ-a Branko Kinkela.


Na području MO-a Kornić glasačima je »na izbor« bila ponuđena samo jedna kandidacijska lista grupe birača s koje su svi kandidati ušli u Vijeće. O željama i potrebama stanovnika MO-a Kornić tako će u iduće četiri godine skrbiti Šimun Josipović, Alen Gržetić, Siniša Patrk, Manuela Magretinac i Emil Braut. Slična situacija, sa samo jednom kandidacijskom listom, bila je i na području MO-a Vrh gdje su sve glasove od na izbore izašlih 47-ero svojih sumještana »uknjižili« kandidati s liste PGS/SDP/Unije Kvarnera. Vijeće tog MO-a činit će tako Danijel Pavlović, Daniel Milohnić, Kristijan Kosić, Andrea Orlić Čutul i Tomislav Žužić.


U MO-u Poljica, gdje je zabilježena najveća izlaznost, odnosno gdje je od ukupno 422-je birača na izbore izišlo njih 97, većinu podrške (50 glasova) dobila je nezavisna lista kojoj je na čelu bio Ivan Pinezić. Uz njega će u vijeće tog MO-a još ući i Danijel Brozić te Anđelko Kosić. Druga, također nazavisna lista s tek kojim glasom zaostatka ostvarila je pravo na dva mjesta u istom tijelu mjesne samouprave u koje ulaze njen nositelj Branko Marjanović i Mario Prendivoj. Na izborima za sastav Vijeća MO-a Milohnić gdje je također zabilježen razmjerno visok odziv birača, tri predstavnika u peteročlanom Vijeću imat će lista SDP-a i Unije Kvarnera, koju će predstavljati Branislav Toljanić, Damir Bajčić i Nikola Zec. Lista PGS-a imat će pak dva predstavnika, i to nositelja Vlatka Milohnića te Slavena Trohu. U Mjesnom odboru Skrpčić-Pinezić na izborima je sudjelovala jedna lista, ona PGS/SDP/Unije Kvarnera s koje su u Vijeće ušli Nedjeljko Pinezić, Josip Depope, Mladen Mrakovčić, Zoran Špoljarević i Marino Kosić.