PROGRAM VJERNOSTI

Na Lošinju nagradili svoje dugogodišnje goste. Neki im dolaze i preko trideset godina

Ivana Kocijan

Foto TZ Mali Lošinj

Foto TZ Mali Lošinj

Direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković zahvalio je na vjernosti dugogodišnjim gostima te im uručio zahvalnice, lošinjske lokalne proizvode i prigodne daroveMALI LOŠINJ – Otok Lošinj već je desetljećima vjerno odredište brojnih dugogodišnjih gostiju. Prvotno kao turistička destinacija, a naposljetku i »drugi dom«, kako ga često opisuju. Upravo iz tog razloga Turistička zajednica grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti pa je tako sada nagradila i tri para s dugogodišnjim turističkim »stažem«.


Punih 26 godina ljubavi


Franz i Isabella Wuntz iz Münchena posjećuju Lošinj još od 1997. godine, a kod privatne iznajmljivačice Margarite Toić borave već 17 godina. Ovi veliki ljubitelji prirode rado posjećuju svoju omiljenu destinaciju krajem kolovoza odnosno početkom rujna upravo kako bi izbjegli velike gužve i uživali u kupanju na divljim plažama, jutarnjem trčanju i dugim šetnjama. Bez televizora, mobilnih uređaja, klime uživaju na otoku… Praksa je to koje se drže jednom kada zakorače na Lošinj. Obitelj Wuntz rado posjećuje i lošinjske restorane, a otkrili su i da su prošetali svim lošinjskim šetnicama. Nerijetko razmjenjuju svoja iskustva i s drugim gostima na otoku, različitih jezika i nacionalnosti. Dodaju i da bi voljeli kada bi sve ostalo netaknuto i da na voljenom Lošinju ne bi htjeli ništa mijenjati.


Čak 45. put na Lošinju!


Nagrađena je i obitelj Winkler, supružnici Monica i Theodor, koji su posjetila Lošinj već 45. put u 30 godina! Monica i Theodor Winkler iz Innsbrucka počeli su dolaziti 1993. godine kada su »nosili« pomoć za Crveni križ i Caritas iz Austrije. Prve godine, prisjećaju se, odsjeli su u hotelu Aurora, a kasnije su postali stalni gosti obitelji Blaško. U dva su navrata posjetili Lošinj i kao članovi crkvenog zbora iz Inssbrucka i s njima nastupali u malološinjskoj župnoj crkvi. Winklerovi pohvaljuju uređenost mjesta, čistoću luke Mali i Veli Lošinj, kao i čistoću samih plaža te uređenost pješačkih staza i biciklističkih trasa. Iznenadila ih je negativna kampanja u Austriji, vezana uz cijene u Hrvatskoj. Oni ističu kako, pri uspoređivanju cijena, nisu nezadovoljni te napominju kako su isto iskustvo i oni doživjeli prelaskom sa schilinga na euro. Dodaju i da bi voljeli kada bi se priroda i okoliš njihove omiljene destinacije sačuvali, a pohvaljuju i urbanu očuvanost prostora. Nadaju se da će u skoroj budućnosti doživjeti da se uredi i prostor bivše vojarne i skladišnih prostora na Velopinu, u Malom Lošinju. Vjerni gosti dolaze većinom u rujnu, a ponekad čak i u svibnju, stoga ne čudi da im je najomiljeniji prizor u svibnju cvjetanje kadulje na Umpiljku.


Bez auta kroz Lošinj
Šetanje lošinjskim šetnicama najdraža je aktivnost Rozalije i Jurija Receka iz Ljubljane koji otok redovito istražuju već 20 godina! Iako su prvotno boravili u hotelu Aurora, posljednjih sedam godina rado su smješteni kod privatne iznajmljivačice Tanje Mikuličić. Sunčana uvala, Čikat i uvalice južnog djela otoka Lošinja najdraži su im dio arhipelaga. Svoju ljubav prema Lošinju prenijeli su i na sina koji je također redovni gost otoka vitalnosti.


Ovom prilikom direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković zahvalio je na vjernosti dugogodišnjim gostima te im uručio zahvalnice, lošinjske lokalne proizvode i prigodne darove. Upravo zahvaljujući programu vjernosti Turističke zajednice grada Malog Lošinja turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Na taj način zajednički se pridaje značaj gostima koji godinama odabiru upravo Lošinj za svoju destinaciju.