Kolone i čekanja

Na Krku je danas jedan od “onih dana”, pogledajte kakve gužve su se stvorile

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Put od Malinske do Krka danas je i autoru ovih redaka, u doba podnevne vreve, umjesto redovnih petnaestak minuta oduzeo više od jednoga sataNa Krku je danas jedan od “onih dana”. Prvi oblačan, vjetrovit i za odlazak na plažu (barem onima kojima nije do kupanja baš pod svaku cijenu) nepogodan dan, nakon poduljeg perioda vladanja sunca i topline, potaknuo je brojne od ovih dana na tom kvarnerskom otoku brojnih posjetitelja da sjednu u svoje automobile, vjerojatno s idejom obilaska i razgleda nekog od susjednih otočnih mjesta.


I kako to uvijek biva u sličnim prilikama, barem u srcu sezone u kojem i otočni smještajni kapaciteti a s njima i cestova infrastruktura “puca po šavovima”, posvud je došlo do prometnih gužvi i zastoja.


Foto galerija: Gužve i kolone na Krku Foto: Mladen Trinajstić


Tko god se danas imao nesreću voziti krčkim prometnicama, posebice onima na potezu od grada Krka pa do Krčkog mosta na kojem se silom prilika koncentrira najveći broj onih koji dolaze na Boduliju ili s nje odlaze, morao se u takvim prilikama oboružati povećom dozom strpljenja.
Kolone na prilazu baš svakom raskrižju, čak i u normalnim okolnostima poprilično propusnim kružnim tokovima, danas su normala, a izbjeći ih nisu mogli čak ni oni u prečice i obilaznice najupućeniji domaći vozači.


Put od Malinske do Krka danas je i autoru ovih redaka, u doba podnevne vreve, umjesto redovnih petnaestak minuta oduzeo više od jednoga sata, a glavninu tog vremena “kvalitetno” smo proveli u gmizanju u koloni, u nastojanju priključenja na vozilima prekrivenu glavnu otočnu prometnicu, državnu cestu D102.


A na njoj se, na prilazu gradu Krku, u koloni stajalo već kod križanja za Kosiće.