Sjajni rezultati

Na državnoj maturi istaknuli se malološinjski maturanti Stela Kučić i Alen Komadina

Bojan Purić

Stela Kučić i Alen Komadina / Foto Bojan Purić

Stela Kučić i Alen Komadina / Foto Bojan Purić

Alen Komadina i Stela Kučić sva tri obavezna predmeta položili s odličnim uspjehom, s tim da je Komadina to uspio i u izbornim predmetima, a u matematici imao stopostotni rezultatNakon što su obznanjeni rezultati učenika na državnoj maturi, u lošinjskoj Srednjoj školi Ambroza Haračića odlučili su istaknuti dvoje maturanata koji su postigli rezultate bolje od ostalih.


Tako su gimnazijalci Alen Komadina i Stela Kučić sva tri obavezna predmeta položili s odličnim uspjehom, s tim da je Komadina to uspio i u izbornim predmetima (informatika, fizika), a u obaveznoj je matematici imao stopostotni rezultat


. Ovakve ocjene za njih nisu ništa novo – Alen je kroz cijelu osnovnu i srednju školu imao prosjek ocjena 5,0, a Stela jedanaest godina, uz jedan razred s prosjekom 4,9.
Kada je riječ o daljnjim ambicijama, oboje imaju jasne kratkoročne planove, dok o vlastitoj daljnjoj budućnosti još nemaju jasnu sliku.


Tako Stela planira upisati poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a Alen želi na elektrotehniku na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).


Na naše pitanje što bi željeli dalje, Alen je kazao da bi se volio baviti nekim istraživačkim poslom koji bi podrazumijevao putovanja, dok bi Stela željela raditi neki od uredskih poslova u ekonomskoj struci.