Županijska lučka uprava

Na Cresu uvode red na trajektna pristaništa, zaposleno je osam lučkih redara

Walter Salković

Četiri redara održavat će red na Mergu, a četiri na Porozini. Njihovim zapošljavanjem riješit će se i problem nepoštovanja reda ulaska na trajekt, ali i omogućiti pojedinim kategorijama obilaženje kolonaCRES – Županijska lučka uprava Cres je početkom godine zaposlila osam lučkih redara, od kojih će četiri održavati red na trajektnom pristaništu Merag, a četiri na Porozini. Lučki redari radit će u tri smjene kako bi se osigurao privez i odvez trajekata tijekom cijelog dana u obje luke te održavao red na lučkom području.


– Tijekom prošle godine povećalo se zanimanje privatnih prijevoznika za korištenje operativne obale te se na trajektnim pristaništima uvidjela potreba za zapošljavanjem lučkih redara kroz cijelu godinu. Oni će biti na raspolaganju za najavljena i nenajavljena uplovljavanja u lučko područje.


Ujedno, zapošljavanjem lučkih redara tijekom cijele godine riješit će se problem nepoštovanja reda ulaska na trajekt te će lučki redari usmjeravati vozila na trajekt i pritom paziti da se vozila ukrcavaju pravilnim redom, rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave Anton Opatić te dodao da postoji i problem pristupa naseljima do kojih ne vode posebne ceste. Lučki redari dozvoljavat će vlasnicima objekata i korisnicima turističkog smještaja obilaženje kolone vozila koja čekaju ukrcaj na trajekt.