Slab interes zaposlenih

Na Cresu se cijepili skoro svi korisnici doma za starije i svega – trećina djelatnika

Walter Salković

Prvo je cjepivo primila voditeljica jedinice Vesna Lovrečić, kao primjer kolegama i korisnicimaCRES – Jučer je počelo cijepljenje protiv bolesti COVID-19 na creskom području, a prema uhodanoj praksi prvo su cijepljeni korisnici i djelatnici dislocirane jedinice velološinjskog Doma za starije osobe »Marko A. Stuparić«.


Prvo je cjepivo primila voditeljica jedinice Vesna Lovrečić, kao primjer kolegama i korisnicima, od kojih se pak prvi cijepio Ivan Vodarić. Od 20 korisnika Doma, cijepilo se njih 16, a od devetero djelatnika svega njih troje, s time što je jedna djelatnica preboljela COVID-19. Na cresko-lošinjskom otočju cijepljenje provode epidemiologinja Senka Stojanović i viša medicinska sestra Viviana Salković iz otočnih ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a koristi se cjepivo američkog proizvođača Pfizer.


Nakon korisnika i djelatnika doma za starije, na redu za cijepljenje je ostalo medicinsko osoblje, osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici, a u trećoj fazi, ovisno o tome kako bude pristizalo cjepivo, moći će se cijepiti i svi ostali koji to budu željeli.