TREĆA FAZA OBNOVE

Modernizacija dijela Lječilišta u Velom Lošinju vrijedna 24 milijuna

Bojan Purić

Nakon što su u proteklih osam godina već odrađena dva veća zahvata, sada su u tijeku radovi na zgradi kuhinje i zgradi Park II kako bi se poboljšao pristup osobama s invaliditetom, povećao kapacitet restorana, a obrada hrane zadovoljavala HACCP-standardeSljedeće proljeće trebali bi biti završeni radovi na obnovi dviju zgrada u Lječilištu Veli Lošinj, nakon što su u proteklih osam godina već odrađena dva veća zahvata u kompleksu zdravstveno-turističke ustanove pod vodstvom Primorsko-goranske županije, koja nastavlja tradiciju ugledne Dječje bolnice Veli Lošinj, a u radu kombinira tržište i korisnike državnog zdravstvenog sustava.


Sada su u tijeku radovi na zgradi kuhinje i zgradi “Park II”, koje se nadovezuju na vilu “Elisabeth”, preuređenu tijekom 2012. i 2013. godine.


Nove smještajne jedinice


Investicija “teži” 24 milijuna kuna, a obuhvaća potpuno renoviranje s modernizacijom sadržaja, kako bi se poboljšao pristup osobama s invaliditetom, a obrada hrane u kuhinji zadovoljavala HACCP-standarde. U zgradi Park II bit će uređeno devet novih smještajnih jedinica, kako bi uz oboljelu djecu bio moguć i smještaj roditelja. Kapacitet restorana bit će povećan tako da istodobno mogu doći jesti svi gosti kompleksa, a kuhinja će na raspolaganju imati više skladišnog prostora.
Radove izvodi Radnik iz Križevaca, čiji je predsjednik uprave Mirko Habijanec ovom prilikom rekao da je njegova tvrtka kroz cijelo vrijeme proglašene pandemije nastavila rad na svojim lošinjskim gradilištima. Lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, došavši u pratnji zamjenika Ante Nedića i predsjednika Gradskog vijeća Elvisa Živkovića, rekla je da ova investicija i radovi “bude nadu u vremenu u kojemu se ne može odgovoriti na pitanje kakve će posljedice epidemija imati”.


Niz ulaganja PGŽ-a


“Još imamo nekoliko objekata koje treba obnoviti, a ovih 24 milijuna kuna za malu ustanovu s tridesetak zaposlenih znači puno”, istaknula je ravnateljica Renata Žugić.


Zamjenica primorsko-goranskoga župana Marina Medarić istaknula je da je “PGŽ već investirao 15 milijuna kuna u obnovu vile Elisabeth, a onda još 17 milijuna kuna u dogradnju medicinskog trakta Lječilišta”, a dodala je i da je na području Lošinja aktualna i investicija od 80 milijuna kuna u pristanište u uvali Mrtvaška. “Građevinska dozvola je pravomoćna, nakon što smo imali jednu pritužbu”, kazala je dožupanica, spomenuvši i ovogodišnje radove Lučke uprave na mulu u Rovenskoj u Velom Lošinju te na Unijama.