27. izdanje

Mići Boduli osvojili prvu nagradu stručnog žirija na Hrvatskom dječjem festivalu

Mladen Trinajstić

Foto Mići Boduli

Foto Mići Boduli

Vrijedno ostvarenje raspjevani su krčki mališani ostvarili pjesmom "Jež i jubav"U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nedavno je održan 27. Hrvatski dječji festival (HDF), uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskoga sabora, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Grada Zagreba.


Nakon puna dva desetljeća ova je festivalska priredba vratila svoj natjecateljski karakter, a članice i članovi krčkoga Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli, koji su ondje nastupili uz još 22 zborska sastava, u toj su prigodi osvojili prvu nagradu stručnoga žirija.


Vrijedno ostvarenje raspjevani su krčki mališani ostvarili pjesmom “Jež i jubav” koju autorski supotpisuju Robert Grubišić i Irena Žgaljić-Magašić, dok je solistički dio, pod vodstvom voditeljice Ivone Bobinac, povjeren bio Piji Matković.
Pjesma je nagrađena i za najbolju festivalsku skladbu, a voditeljici Ivoni Bobinac dodijeljeno je i priznanje za umjetničko postignuće u radu s dječjim zborom.Iako krčki zboraši njeguju čakavsku riječ i primorski melos, uspješni su i prepoznati i po svojim dojmljivim obradama i zborskim interpretacijama popularnih stranih hitova poput Nothing else matters ili pak The sound of silence, a za koje su snimili video-spotove.


U zboru trenutno pjevaju Dorotea Žužić, Mirta Erić, Pia Matković, Magdalena Frleta, Zora Lena Čeperić, Marley Alaniz, Doris i Lara Justić, Ivona Depikolozvane, Leona Mrakovčić, Valerija i Elena Kvasić, Petra Pokupec, Melani i Emili Budimir, Marta Rampin, Lara Mavrić, Katarina Vlaisavljević i Mila Strčić.


Spomenuti treba i da ovo nije prvo natjecateljsko ostvarenje Mićih Bodula na Hrvatskom dječjem festivalu. Istu nagradu kao i ovog puta, dakle prvu nagradu stručnog žirija, članice i članovi spomenutog zbora na istom su natjecanju osvojili i 2003. godine.