Nezavisna lista

Majda Šale na izborima u Baški: Želimo jačati i razvijati odgovoran i održiv turizam

Mladen Trinajstić

Nezavisna lista s nositeljicom mr. sc. Majdom Šale (treća slijeva)

Nezavisna lista s nositeljicom mr. sc. Majdom Šale (treća slijeva)

Majda Šale predstavila je program i ciljeve svoje nezavisne liste s kojom će sudjelovati na predstojećim izborimaNezavisna kandidacijska lista na čijem je čelu mr. sc. Majda Šale, kako je istaknuto na njezinu predstavljanju, ima svoj kontinuitet, ali i dosljednost te čvrst stav dokazan kroz dosadašnje aktivnosti njezinih članova u općinskim odborima, kao i radu samog bašćanskog Općinskog vijeća.


– I ove godine na izbore izlazimo s kandidaturom za sudjelovanjem u radu Općinskog vijeća, s ciljem nastavka pridonošenja boljitku Baške, odnosno razvoju i blagostanju cijele ove lokalne zajednice.


Naš program je nastavak naših aktivnosti i ciljeva pa tako u gospodarstvu želimo jačati i razvijati odgovoran i održiv turizam, uz naglasak na razvoju zdravstvene ponude i sadržaja – ističe Majda Šale, dodajući da Baška ima sve preduvjete za takav razvojni put.
– Potrebno je raditi i na smanjenju lokalnih poreza i naknada u cilju pomaganja gospodarstva u uvjetima pandemije te k tome poticati malo poduzetništvo i obrtništvo.


Podržavamo projekt izgradnje obilaznice Drage Bašćanske kao i izgradnju biciklističke staze koja će obogatiti outdoor ponudu ovog dijela otoka, a stojimo i iza već započetog projekta proširenja luke i uređenja obalnog područja.


Pažnju želimo posvetiti redu na javnim površinama, želimo revitalizirati perila, bunare i mlin, stvoriti uvjete za navodnjavanje bašćanskog polja – nastavlja Šale, napominjući da listu čine »jednostavni ljudi koji imaju znanja, sposobnost i moralnost, a ne političku podobnost ili pripadnost«.


I baš zato možemo biti izravni i otvoreni, zaključila je Šale, otkrivši i da će se predstavnici te liste zalagati za gradnju nove ambulante, ali i za proširenje vatrogasnog doma.


– U uvjetima pandemije i početka turističke sezone moramo stvoriti uvjete zdravstvene sigurnosti mjesta te osigurati mobilne timove za PCR testiranja.


Plan nam je potaknuti uređenje Zavičajnog muzeja kao i svih domova kulture, a želimo otvoriti i čitaonicu u Baški te započeti uređenje lapidarija u Jurandvoru, u sklopu sv. Lucije. Plaža kao najveći bašćanski adut u turizmu zaslužuje da se njome kvalitetno upravlja.


Želimo da se definira pomorsko dobro i nastavi razvijati projekt proširenja, ali i tematiziranje Vele plaže kao i da se provedu mjere koje će za cilj imati više reda i veći plažni standard – istakla je Šale i dodala da, s obzirom na kompatibilnost njihova s programom kojim na izbore za općinskog načelnika izlazi aktualni načelnik Toni Juranić, lista čija je nositeljica daje podršku njegovoj kandidaturi.


Nezavisnu kandidacijsku listu koju predvodi Majda Šale čine još i Dražen Baris, Eda Bogdešić, Snježana Grgurić, Dana Kružić, Božana Seršić, Branko Kos, Vinko Marulić te Ljubomir Galić.