IOS i TZ Lopar

Loparani počeli s pripremama za sezonu, održana edukativna radionica za iznajmljivače

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Četverosatnu edukaciju u ime tvrtke Interligo vrlo opsežno i strpljivo prezentirala je Meri Čizmić KraljevićU organizaciji Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja IOS Lopar i TZO Lopar, a u suradnji s tvrtkom Interligo iz Splita, u sportskoj dvorani u Loparu održana je edukativna radionica za iznajmljivače.


Brojne okupljene iznajmljivače u ime domaćina pozdravili su predsjednik Udruge IOS Lopar Danijel Mušćo te načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc.


Edukacija je tematizirala uvijek aktualne teme poput administrativnog poslovanja (vođenje knjige prometa, prijava i odjava turista, izrada računa, cjenika, uzimanje akontacija, financijske obveze iznajmljivača, plaćanje poreza, usklađenje s pravilnicima, inspekcijski nadzor…), kao i specijalizaciju obiteljskog smještaja (priprema objekata za sezonu, upravljanje cijenana, oglašavanje…).
Četverosatnu edukaciju u ime tvrtke Interligo vrlo opsežno i strpljivo prezentirala je Meri Čizmić Kraljević.


– Ovo je prva u nizu edukativnih radionica nakon epidemije COVID-19. Zanimljivih tema ima puno, a edukacija je prvi korak prema unapređenju kvalitete usluga.


Samo kvalitetom iznajmljivači mogu opstati na sve većem i zahtjevnijem globalnom turističkom tržištu, poručio je direktor TZ-a općine Lopar Marin Mušćo.