MTB priča

Krk bike story: Interaktivan obiteljski doživljaj na dva kotača

Mladen Trinajstić

Foto TZG Krk

Foto TZG Krk

Cijena sudjelovanja u biciklijadi je 70 kuna po danu, odnosno 100 kuna po osobi za oba dana, a djeca uzrasta do 13 godina ne moraju plaćati kotizaciju u programu koji bi ljubitelje bicikliranja dnevno trebao »okupirati« oko šest satiNakon što su proteklih vikenda u okviru predsezonskog programa nazvanog »Krk bike story« održane prigodne biciklijade na području Baške i Vrbnika, a potom i Malinske, Omišlja i Dobrinja, sutra i u nedjelju 20. lipnja na području grada Krka i susjednog mu Punta bit će održana treća, ujedno i posljednja, takva skupna vođena biciklijada »Krk bike strory« namijenjena obiteljima.


»Krk MTB Family Story«, kako je nazvan program zaključnog u slijedu takvih rekreativnim biciklizmom obojanih vikenda, osmišljena je i pripremljena kao interaktivan doživljaj na dva kotača za cijelu obitelj, predstavili su nam najavljujući ovotjedno događanje Ivana Kovačić i Branko Karabaić, čelnici TZG-a Krk i TZO-a Punat.


Potraga za blagom


Tijekom spomenuta dva dana uz vođene biciklističke ture gosti, ali i domaći biciklisti koji nam se odluče priključiti, imat će priliku upoznati neke od zanimljivijih biciklističkih ruta u širem okružju naših dvaju otočnih lokalnih centara, ali i gastronomiju, kao i povijest otoka Krka, a kroz prigodno natjecanje koje smo osmislili i krenuti u potragu za blagom knezova krčkih Frankopana, naglašava direktorica krčkog TZ-a.
– Krk MTB Family Story započinje subotnjom vođenom kružnom biciklističkom turom koja će sudionike upoznati s povijesnim i gastronomskim bogatstvom otoka Krka.


Duž rute duge 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, uključeni u biciklijadu kretat će se od grada Krka, preko Lakmartina do Kornića i Punta te se potom vratiti do Krka, predstavljaju nam naši sugovornici najavljujući i da ona druga, nedjeljna biciklijada sudionicima donosi i program zanimljive, prigodno osmišljene dvokotačne potrage za blagom koja će najbržim i najspretnijim sudionicima donijeti i mnoštvo zanimljivih nagrada.


Zamišljena kao avantura za cijelu obitelj, spomenuta će biciklijada biti obogaćena elementom potrage za tragovima na terenu koji će nalaznicima »blaga« donijeti nagrade u vidu poklon-vaučera koje su organizatori pripremili u suradnji sa sponzorima i pokroviteljima programa u kakve se tijekom dosadašnjih lipanjskih vikenda uključivalo i do tridesetak zaljubljenika u pedaliranje.


Novi sadržaji


Cijena sudjelovanja u biciklijadi je 70 kuna po danu, odnosno 100 kuna po osobi za oba dana, a djeca uzrasta do 13 godina ne moraju plaćati kotizaciju u programu koji bi ljubitelje bicikliranja dnevno trebao »okupirati« oko šest sati.


Kao lokacija jutarnjeg okupljanja biciklista tijekom oba dana naznačen je prostor pored krčkog Velog parka. Svi koji to budu željeli, ondje će moći i unajmiti bicikle, pa čak i testirati neka takva prometala.


– Drago mi je da smo i u ovom programu ujedinili naša znanja i iskustva. Osnovna odrednica našeg rada jest daljnji razvoj destinacije i turističke ponude koji rezultira novim sadržajima s ciljem stvaranja novih i dodatnih motiva dolaska naših gostiju.


Upravo su ovakvi događaji primjer da se može poslovati i izvan sezone, naglašava Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka. U Puntu također smatraju da će nastavak organiziranja i priređivanja zajedničkih outdoor projekata svima na otoku donijeti puno dobrog s obzirom na to da Krčani svoj otok smatraju jedinstvenom turističkom destinacijom.


– Ovakva događanja ojačavaju i obogaćuju našu ponudu sportskim i adrenalinskim aktivnostima za razvijanje i promoviranje kojih, zaključio je pak Branko Karabaić, direktor TZO-a Punat, na tom otoku ima i više no dovoljno prostora, znanja, ali i mogućnosti.