Konferencija Island Business Women

Kreiraju bazu otočnih poduzetnica

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Na konferenciji su sudjelovale Gordana Nikolić, Mirela Ahmetović, Lidia Pavlin, Andrea Milić i otočna poduzetnica Danijela DrčecU organizaciji udruga »Žene za otok«, u krčkoj je velikoj vijećnici održano zanimljivo edukativno-prezentacijsko događanje nazvano »Island Business Women« – konferencija na kojoj su dosadašnji rad i isustva u poduzetništvu priliku dobile predstaviti neke od uspješnih poduzetnica, i to ne samo s otoka Krka.


Glavni ciljevi i smisao ove inicijative i konferencijskog skupa, istakla je predsjednica udruge »Žene za otok« Jovana Čutul, mogli bi se sažeti na poticanje i razvijanje poduzetništva među ženama, ali i na njihovo umrežavanje, međusobno pomaganje i osnaživanje.


– Kroz iznošenje inspirativnih priča i prezentaciju različitih projekata, željeli smo uspostaviti »logistiku« za razvoj poduzetničkih aktivnosti žena, razmjenu njihovih iskustava i formiranje novih tržišnih suradnji i prilika.
Ovo je nastavak aktivnosti kojima se žene otoka Krka, uz ostalo i kroz našu udrugu, međusobno povezuju i osnažuju, posebice u smislu educiranja i poticanja poduzetničkog djelovanja.


Konferencija je, također, označila i početak kreiranja baze otočnih poduzetnica koju radimo u namjeri »mapiranja« i umrežavanja naših poduzetnica, a sve s ciljem nastojanja olakšavanja njihova zajedničkog izlaska na tržište, zaključila je Čutul.


Na konferenciji su sudjelovale Gordana Nikolić, Mirela Ahmetović, Lidia Pavlin, Andrea Milić i otočna poduzetnica Danijela Drčec.