Ljeto u Krku

Kreativni kolovoz Kreativnog Krka: Neumorni aktivisti priredili bogat program

Mladen Trinajstić

Glazbena i stand up događanja održavat će se u Frankopanskom kaštelu na Kamplinu, umjesto na uobičajenom lokalitetu Trga krčkih glagoljaša, zbog potrebe ograničavanja broja gledateljaKRK – Sadržajno i financijski ponešto reduciranijem, ali kvalitativno nipošto i siromašnijem hodogramu ljetnih događanja koja se usprkos sveprisutnim ograničenjima i ovog ljeta odvijaju diljem otoka, pa tako i grada Krka, svoj će doprinos i ove sezone dati neumorni krčki kulturni aktivisti.


Članice i članovi Kreativnog Krka, udruženja koje već godinama stoji iza uspješnog te od publike i odlično prihvaćenog projekta Tramonto – niza neformalnih koncertnih nastupa domaćih jazz, ali i glazbenika različitih alternativnih glazbenih pravaca, i za ovogodišnje su kolovoške večeri osmislili više zanimljivih glazbenih i stand up događanja. Predstavljajući nam vremenima u kojima živimo prilagođeni plan kulturnih zbivanja, Luka Adžić Kapitanović, čelnik Kreativnog Krka, otkriva da će se taj njihov ovogošnji ljetni projekt odvijati pod radnim imenom »Kreativni kolovoz Kreativnog Krka«.


Reducirana sredstva


– Osim naziva, promijenjena je i lokacija održavanja takvih naših programa koje ćemo, umjesto na uobičajenom lokalitetu Trga krčkih glagoljaša, zbog potrebe kontroliranja i ograničavanja broja gledatelja ovog ljeta održavati u slikovitom interijeru Frankopanskog kaštela na Kamplinu – otkriva nam naš sugovornik.
– S obzirom na reducirana sredstva koja nam je i u ovakvim oklonostima ipak uspio osigurati Grad, a čijem vodstvu na tome zahvaljujemo, predviđeni će programi nepretencioznim, ali ipak kvalitetnim i atraktivnim programima svima koji imaju želju i potrebu za guštanjem u dobroj glazbi ili pak improviziranim šalama i pošalicama nekih već provjerenih majstora stand up zanata omogućiti da i ove sezone u našem gradu dođu na svoje, i to bez potrebe činjenja ustupaka po pitanju provedbe svih propisanih zaštitnih mjera – nastavlja Adžić Kapitanović.


Sutra prvi koncert


Naš nam je sugovornik predstavio i da će prvi u planiranom nizu koncertnih nastupa u krčkom kaštelu biti održan već ove subote, 1. kolovoza, kad će pred publikom za koju će ondje biti osigurano stotinu sjedećih mjesta nastupiti iznimno zanimljiv talijansko-hrvatski electro-pop duo »The hunting dogs«. Glazbeni slijed tih »prilagođenih« Tramonto koncerata potom će, tijekom još dviju kolovoških subotnjih večeri, na istom mjestu još nastaviti i nastupi skupine Veja, a potom i popularne grupe Chui.


– Koncertne nastupe na tom jedinstvenom starogradskom lokalitetu upotpunit ćemo dvjema stand up večerima, prvom tzv. dalmatinskom večeri »Mi muškarci, vi žene« tijekom koje će se predstaviti Josip Škiljo, Ivica Lazaneo, Tomislav Primorac i Ante Travizi, a potom i stand up nastupom nazvanim »Boca istine« koji je zacrtan za 22. kolovoza. Sve u svemu, pred Krčanima i posjetiteljima našega grada pet je zanimljivih i sadržajnih subotnjih večeri zahvaljujući kojima, uz sve ono ostalo što će se idućih dana događati u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka ili pak krčkog Centra za kulturu, nitko neće moći reći da se u našem gradu ništa ne zbiva, odnosno da manjka ljetnih manfiestacija – završio je naš sugovornik.


Prvi put naplata ulaza


Dijelom zbog krizom smanjenog proračuna udruge Kreativni Krk, dijelom i zbog solidarnosti s glazbenicima, odnosno stand up performerima, kojima nismo željeli rušiti cijene njihovih nastupa u ovoj uvelike čudnoj i zahtjevnoj godini, manifestacije koje upriličujemo ovog će puta prvi put imati naplatni ulaz, i to po cijeni od 30 kuna za glazbene nastupe te 50 kuna za stand up večeri.


Uvjereni smo da će tako određena cijena ulaznica, uz sredstva koja smo osigurali iz vlastitog, odnosno proračuna Grada, zaokružiti financijsku konstrukciju te da ćemo uspjeti pokriti sve organizacijske troškove ovog ljetnog programa – završio je Luka Adžić Kapitanović, pozvavši svoje sugrađane da dolaskom podrže nastojanja krčkih kreativaca i kulturnjaka te se odazovu pozivu da tijekom neke od narednih kolovoških večeri posjete kaštel. Svi će programi započinjati od 21.30 sati, s time da će karte moći kupiti i na ulazu preuzimati već od 21 sat. Organizatori napominju i da će se posredstvom Facebook profila Kreativnog Krka prije svakog događanja moći rezervirati karte čiji je broj zbog poznatih razloga, ograničen.