Edukativno

Krčki vatrogasci nose darove i pozivaju sugrađane da im se ove nedjelje pridruže u akciji

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Promotivno–edukacijska akcija za cilj i svrhu ima educiranje stanovništva o opasnostima kao i mjerama zaštite od požaraPredstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krk uputili su poziv svojim sugrađanima da ih posjete na prigodnom događanju koje krčki vatrogasci planiraju održati ove nedjelje, 10. prosinca.


– Koristimo ovu priliku da sve žitelje Grada Krka pozovemo na našu promotivno–edukacijsku akciju koja će se održavati u vremenu od 9 do 13 sati na Ribarskom mulu krčke luke, rekao nam je Goran Grubišić, zapovjednik krčke profesionalne vatrogasne postrojbe.


Promotivno–edukacijska akcija, nastavlja Grubišić, za cilj i svrhu ima educiranje stanovništva o opasnostima kao i mjerama zaštite od požara, uz prezentaciju vatrogasne djelatnosti.

Akcija se provodi u sklopu Programa upoznavanja stanovništva Grada Krka s opasnostima od požara i pod pokroviteljstvom krčke Gradske uprave, kaže nadalje zapovjednik JVP-a Grada Krka pozivajući pri tom žitelje grada Krka ali i svih okolnih naselja koja administrativno spadaju u tu otočnu jedinicu lokalne samouprave da nedjeljno prijepodne provedu u druženju s krčkim profesionalnim i dobrovoljnim gasiteljima te se pri tom upoznaju sa svim aspektima vatrogastva i zaštite od požara.


Naravno, za ovu smo priliku pripremili i mnoštvo zanimljivih aktivnosti za najmlađe ali i vrijedne prigodne poklone iznenađenja za stanovnike Grada Krka.


Pokloni su namijenjeni poboljšanju zaštite od požara u kućanstvima i svakako su korisni, ističe Grubišić napominjući da će zbog ograničenog broja pripremljenih poklona u toj prigodi svako kućanstvo moći dobiti samo po jedan takav “vatrogasni dar”.


Zbog toga će za dobivanje poklona biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta održavanje akcije odgoditi će se te ćemo javnost obavijestiti o novom terminu njena održavanja, zaključio je prvi krčki vatrogasac.