Najava albuma "Skoro tu"

Krčka grupa Obzov predstavlja svoj premijerni singl “Idemo”

Mladen Trinajstić

Snimio M. TRINAJSTIĆ

Snimio M. TRINAJSTIĆ

Doznajemo i da bend već priprema prve svirke, a sljedeći singl, kojeg će također pratiti i videospot, uslijedit će malo nakon objave albumaKRK Krčka grupa “Obzov”, nastala iz solo projekta gitarista i autora Nina Marevića, sutra (petak, 14. lipnja) predstavlja svoj premijerni singl. Predstavljanjem singla “Idemo” koji je popraćen i videospotom, Marevićev Obzov najavljuje i novi album – “Skoro tu”, čiji je izlazak zakazan već za konac idućeg tjedna, točnije 23. lipnja. Doznajemo i da bend već priprema prve svirke, a sljedeći singl, kojeg će također pratiti i videospot, uslijedit će malo nakon objave albuma.


Nino Marević / Foto OBZOV


– Obzov je nastao iz potrebe da sam preuzmem sve uloge koje inače objedinjuju jedan bend, otkriva nam Nino Marević. Rezultat je ovaj, za mene jako intiman album, a koji je na kraju ispao kao neka glazbena posveta mojim dvadesetima, i svim događajima koji su me vodili do ovog trenutka. Sretan sam što sam u procesu transformacije materijala iz one studijske snimke u live svirku oko sebe uspio okupiti svoje prijatelje muzičare iz djetinjstva – Adriana Morića, Tomislava Jozića i Dina Gušterovića. Oni će, naime, sa mnom uskoro stati pred publiku i izvoditi pjesme koje smo spremili, kaže nam Nino Marević, ne skrivajući i da se baš jako veseli svemu onom što je pred njima. Jedva čekam lansirati ovu muziku i predstaviti publici cjelokupan album, zaključuje naš sugovornik.


Idemo je prvi singl jer govori o odlasku, izazovu, znatiželji, iskustvu, kao i o osjećajima koji slijede nakon takvih intenzivnih životnih epizoda, nastavlja nadalje frontmen Obzova. Čvrstu glazbenu podlogu nastojao sam zvukom i melodijom odmaknuti od klasičnih rock obrazaca, prema klupskom ambijentu ali uz sirovu eksplozivnost i živu energiju svirke. Singl prati i videospot u režiji Kristine Barišić, koja je igrom kadrova i boja uhvatila energiju koja savršeno dočarava atmosferu pjesme, zaključuje Nino Marević.


Foto Obzov
– Željeli smo prenijeti sirovu energiju benda, bez uljepšavanja i okolišanja. I baš zbog toga, odlučili smo raditi s anamorfnim objektivima, a sve kako bi dobili mood koji još više pojačava atmosferu unutar samog prostora i time oblikuje konkretan vizualni potpis, rekla je povodom predstavljanja premijernog singla autorica videa, Kristine Barišić.


Inače, singl “Idemo” snimljen je u krčkom Studiju Mamut, kod Kristijana Vasilića s kojim je Nino godinama dijelio gitarističke dužnosti u “Brain Productionu”. Mastering je radio Pavao Miholjević, a nije nebitno napomenuti i da je sve instrumente i vokale snimio upravo Nino Marević, osim bubnjeva za koje je bio zadužen Adrian Morić.