»Vid Omišljanin«

“Knjižnica na pragu vašeg doma”. Omišaljska knjižnica nudi dostavu knjiga nemoćnim i nepokretnim korisnicima

Mladen TrinajstićOMIŠALJ – Za teško bolesne ili nepokretne osobe Gradska knjižnica Rijeka još od 2012. godine nudi redovnu uslugu dostave knjiga na kućnu adresu. Naziv tog hvalevrijednog programa je »Knjižnica na pragu vašeg doma«, a usluga je ponajprije namijenjena starijim, nemoćnim te nepokretnim ili pak slabo pokretnim korisnicima Knjižnice koji žele čitati ili nastaviti čitati, ali fizički sami ne mogu dolaziti u knjižnicu. S obzirom na to da je i omišaljska knjižnica »Vid Omišljanin« ustrojena kao svojevrsna otočna ispostava riječke knjižničke ustanove, od početka travnja i ta omišaljska knjižnica nudi ovu zanimljivu i mnogima iznimno vrijednu uslugu, i to za korisnike koji žive na području Omišlja.


Dostava željenih naslova organizirana je na način da djelatnici knjižnice jednom mjesečno dolaze na kućnu adresu korisnika svojih usluga te im pritom donose knjige po njihovu izboru.


Dogovoreni dan dostave je prva srijeda u mjesecu, a petak prije telefonski se dogovara koje knjige korisnik želi da mu se dostave. Ljubitelji čitanja također mogu sami pripremiti popis željenih naslova, a opcija je i da djelatnici knjižnice po čitateljskim preferencijama za svakog korisnika sami odaberu nešto što ovi prije nisu čitali.
Svi koji se odluče za ovaj vid usluge dostave knjiga za tu će uslugu morati izdvojiti tek godišnju članarinu u iznosu od 4 eura, a važno je napomenuti i da se ne zaračunava zakasnina za knjige koje zadrže dulje od 30, odnosno 60 dana. Za prijavu se svi zainteresirani nepokretni ili pak teško pokretni ljubitelji knjiga i čitanja s područja Omišlja mogu prijaviti osobno u knjižnici, putem maila na [email protected], ili pak pozivom na telefonski broj 051/661-985.